Предложението за оставката на Момчилова бе направено от Пролет Велкова,

...
Предложението за оставката на Момчилова бе направено от Пролет Велкова,
Коментари Харесай

Хората на Радев и ГЕРБ в СЕМ запазиха Момчилова начело на регулатора

Предложението за оставката на Момчилова бе направено от Пролет Велкова, издигната от " Демократична България " и Симона Велева от " Продължаваме промяната ". Точката обаче не бе включена в дневния ред, тъй като срещу се обявиха  излъчените от президента Румен Радев - Габриела Наплатанова и самата Соня Момчилова, както и Галина Георгиева, която влезе в регулатора по предложение на ГЕРБ. 

 

“Тези позиции скандализираха три страни. Смея да кажа, че ни скараха с три страни – страната Украйна, страната Съединени американски щати и страната България в лицето на нейното външно министерство “, сподели Пролет Велкова. 

 

Тя напомни, че против това изявление на председателката на Съвет за електронни медии са реагирали посолствата на Украйна и Съединени американски щати, правозащитници, свободно организирали се публицисти, както и от Асоциацията на европейските публицисти.

 

Симона Велева разгласи изявлението на Момчилова като “проблематично, тъй като за следващ път в това изявление не са показани позиции, не са предпазени позиции и положения, които съветът е приел, а се застъпват или се внушават различен вид послания, които съветът не припознава.

 

Момчилова пък съобщи, че е говорила в персонално качество.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР