Предложението на професор Румен Гечев, част от неизразходваните пари да

...
Предложението на професор Румен Гечев, част от неизразходваните пари да
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Парите за хората в неравностойно положение трябва да минат по официален ред

Предложението на професор Румен Гечев, част от неизразходваните пари да отидат при хората в неравностойно състояние, би трябвало да се преглежда в подтекста на това, че тази група от хора се подкрепят от 5 разнообразни закона.

Затова аз запитвам, по кой тъкмо закон ще ги подкрепим и какъв е механизмът за тази поддръжка? В противоположен случай излиза, че предоставяме извънбюджетна сметка на Министерството на труда и обществената политика и то да разпределя по незнайни критерии“. Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Хасан Адемов по време на дебатите в пленарна зала при второто четете на проектобюджета за 2022 година.

„Ако предлагането е провокация и задачата е да се сложи опозицията в деликатна обстановка, с цел да гласоподава срещу, няма по какъв начин да постигнете този резултат, професор Гечев.

За да бъдат изразходвани тези пари за хората в неравностойно състояние, те би трябвало да минат по формалния ред, да се трансформират законите, тъй като там са написани точните параметри, с цел да се употребяват средствата“, сподели още Адемов.

„Ние, в Движение за права и свободи, предложихме хората в затруднено състояние да получат по-голям размер на инвалидната пенсия, като за най-големите увреждания, това са 200 % от обществената пенсия за напреднала възраст.

След среща с хората с неравностойно състояние обаче предходните ръководещи понижиха парите от 200 % на 160 %, редуцираха общата сума от 20 милиона лв. на 9 милиона лева“, напомни депутатът от Движение за права и свободи.

„И какво стана? Сега пък се пробват да заобиколят законният метод за подкрепяне на хората с увреждания като се търсят странични пътища за решение на този въпрос – като да вземем за пример, това да бъде от името на ръководещите.

Този път това няма по какъв начин да стане, тъй като се случваше преди доста години“, безапелационен е Хасан Адемов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР