Предложението на общинските съветници от ГЕРБ за забрана за издаване

...
Предложението на общинските съветници от ГЕРБ за забрана за издаване
Коментари Харесай

Няма да налагат мораториум на площад Централен заради виен...

Предложението на общинските съветници от ГЕРБ за възбрана за издаване на разрешителни за преместваеми обекти на пл. „ Централен” ще бъде изтеглено от дневния ред на утрешната сесия.

Искането за меморандум е импортирано в локалния парламент поради инсталирано5о неотдавна виенско колело до Военния клуб. Целта на ГЕРБ беше да се изготви нова разпоредба, съгласно която образуване на атракции и монтаж на краткотрайни уреди на пл. „ Централен” и в Цар – Симеоновата градина да става единствено със глоба на Общинския съвет, защото това са емблематични места в историческата зона на Пловдив.



Групата на ГЕРБ ще разисква довечера дневния ред на сесията, само че преди този момент кметът Здравко Димитров в диалог с регионалния координатор Иван Тотев е обяснил, че администрацията приготвя изменение на наредбата, в която за сходни атракции ще бъдат избрани специфични зони. За промени в наредбата „ Марица” в детайли писа през днешния ден, базирайки се на информацията и мнението на Здравко Димитров.

„ При това състояние, в случай че общинската администрация приготви и внесе за разискване разпоредба, ние ще оттеглим предлагането за възбрана на преместваеми уреди на площада ", сподели Иван Тотев.

" Съжалявам, че по-рано не беше обявено, че виенското колело е индивидуален акт, и че авансово не бяха обявени желанията за изменение на наредбата. Ние не държим разпоредбите да се изготвят от общинските съветници, откакто администрацията работи по тях”, изясни Иван Тотев. Той акцентира, че съветниците от ГЕРБ взимат решения на сесиите в разговор с екипа на кмета.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР