Предложението на Мария Габриел за проектокабинет оневинява партията на Бойко

...
Предложението на Мария Габриел за проектокабинет оневинява партията на Бойко
Коментари Харесай

Предложението за за проектокабинет оневинява ГЕРБ, ако се стигне до избори

Предложението на Мария Габриел за проектокабинет " оневинява " партията на Бойко Борисов, в случай че се стигне до избори. " Продължаваме България - Демократична България " ще бъдат отговорни, в случай че на следващия ден не гласоподават препоръчаните министри. Този коментар на прави пред Би Ти Ви някогашният кадър на ГЕРБ Румяна Бъчварова, взела участие преди години в договаряния за сформиране на кабинет през 2014 година. Тя е социолог по специалност, някогашен дипломат на България в Израел и се е отдръпнала от политиката.

" Моето пояснение е, че с цел да не върне Мария Габриел празна директория и да се разбере, че не са се разбрали, има състав, който на следващия ден би трябвало да бъде гласуван от " Продължаваме промяната - Демократична България ". И в случай че те гласоподават срещу, те ще са отговорни, че отиваме на избори ", разяснява Бъчварова. Ако " Продължаваме промяната - Демократична България " обаче поддържат проектокабинета, ГЕРБ ще носят цялата отговорност отсега нататък, предвижда тя.

Бъчварова разкритикува политиците, че " развяват плашилото на избори пред хората, които ще гласоподават ". Добави, че в случай че политическите елити не могат да реализират единодушие за властта, би трябвало да я върнат на жителите като проведат избори. " Да, ще има закъснение на някои процеси, не наподобява добре пред сътрудниците, само че това е лекарството ", сподели някогашният политик.

Според нея текстът на проектоспоразумението е " рядко добър политически документ, който дава отговор на всички въпроси, насъбрани през 9те месеца ръководство, а дава и вероятност. Има тъкмо написана поредност и механизми за взимане на решенията ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР