„Предложението на БСП за предоставяне на 100 млн. лв. за

...
„Предложението на БСП за предоставяне на 100 млн. лв. за
Коментари Харесай

100 млн. лв. в помощ на туризма и транспорта по мярката „80/20“ иска БСП


„ Предложението на Българска социалистическа партия за даване на 100 млн. лева за мярката „ 80/20 “ е обвързвано с подкрепяне на секторите хотелиерство, ресторантьорство и транспортния бранш, които несъмнено бяха най-силно наранени от коронавирус рецесията и бяха с най-тежките ограничавания. В момента 70% от хотелите, които оперират сезонно са в тежка финансова рецесия и нямат задоволително средства, с цел да покриват оперативните си разноски и насъбраната загуба. Затова извънредно значимо е да осигурим тази помощ, която е и най-приемлива за тях. “ Това съобщи от парламентарната естрада националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Димитър Данчев по време на дебата за държавния бюджет.

Той изясни, че в последна сметка бюджетна комисия е приела тези 100 млн. лева да бъдат включени в мярката на държавното управление „ Запази мен “, само че акцентира, че за левицата е значимо да е ясно, че тази мярка дава отговор на дизайна„ 80/20 “и касае предприятията, които са били с наложени административни ограничавания и спад в оборота от най-малко 30%.

Данчев показа и други оферти на Българска социалистическа партия - увеличение на средствата в бюджета за издаване на ваучери за храна с 50 млн. лева до края на 2021 година

„ Ваучерите за храна, които са били планувани за 2021 година ще бъдат изчерпани до края на месец септември “, аргументира се националният представител от левицата. Данчев. Той предложи още да бъде дадена опция ваучерите за храна да могат да бъдат употребявани и за закупуване на туристически услуги и туристически пакети на територията на България.

„ Смятаме, че тези ограничения ще са в помощ на българския туризъм “, добави Димитър Данчев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР