Предложение на ПП-ДБ спясава Кралицата на винетките“ да остане на

...
Предложение на ПП-ДБ спясава Кралицата на винетките“ да остане на
Коментари Харесай

Предложение на ПП-ДБ спясава „Кралицата на винетките“ да остане на сухо

Предложение на ПП-ДБ спясава „ Кралицата на винетките “ да остане на изсъхнало. „ Продължаваме промяната – Демократична България “ внесоха предложение за понижаване на комисионата, която получават компаниите, продаващи винетки от 7% на 3%. Новината оповестиха депутати от ПП-ДБ във Facebook и Туитър.

Това става часове след бурния заможен скандал, който раздруса страната.

Така излиза наяве, че „ Кралицата на винетките “ евентуално ще продължи да прибира комисион от 3% от безусловно сигурния и непреклонен бизнес.

„ Днес внесохме още веднъж законопроекта за таван на таксите за медиаторите на винетки, който в предходното Народно заседание не съумя да мине – от сегашните 7% на 3% “, написа депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов. Това директно касае „ Кралицата на винетките ” Станислава Арнаудова – медиатор, прибиращ 7% от всяка винетка, разгласи депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов.

Предлага се и „ отвързване “ на винетките от тол-таксите на товарните коли. „ Което на процедура значеше, че в случай че някой желае да продава винетки, би трябвало да мине през един от малцина медиатори – т.е. веригата на медиатори включваше две лица, а не едно “, добавя в пост във Facebook той.

ЧУДО!

Внесеният план не разрешава и медиатори да популяризират в търсачки, като защото по този начин изземват трафик от държавния уебсайт bgtoll.

Таа в този момент като се напише „ винетка “ първо излиза рекламираният линк на медиаторите, а държавният, който дава същата базова функционалност, е по-надолу.

Въвежда се обвързване за служебна инспекция на въведените данни в регистъра на Министерство на вътрешните работи (защото такава сега не се прави) “, изясни някогашният министър Божидар Божанов. Според него посредническата активност има добавена стойност за системата, само че не би трябвало да имаме олигопол с висок % такса и то с услуга, която се конкурира с държавния уебсайт.

 

Предложението идва, откакто проверяващият уебсайт Bird.bg разгласява документи. В тях попада по какъв начин компания „ СТВ Консълтинг “ ЕООД, която е била обвързвана с финансовия министър Асен Василев, е съумяла да избави имуществото си от правосъдно доказани искания за 5 млн. лева на американски жител, като го е продала на компания Станислава Арнаудова.

Дамата е притежател на „ Интелигентни трафик системи “ ЕАД, фирма-посредник, прибиращ 7% от всяка винетка.

Още един народен представител от Политическа партия е сключил преференциална договорка с Арнаудова, само че в персонално качество – Даниел Лорер е продал парцели с впечатляваща облага.

Той купува през 2022 парцел за 352 хиляди лв., а го продава през 2023 година за 1,8 милиона лв.. И двете покупко-продажби са свързани със постройка на ул. „ Чаталджа “ 3, където дълго време бе офисът на „ Продължаваме промяната “.

Още вести четете в графа „ България “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР