Предлагат парламентът да възложи на МС преговори със САЩ за

...
Предлагат парламентът да възложи на МС преговори със САЩ за
Коментари Харесай

Предлагат парламентът да възложи на МС преговори със САЩ за F-16

Предлагат Народното събрание да разпореди на Министерски съвет договаряния със Съединени американски щати за F-16
Доклад, импортиран от военния министър Красимир Каракачанов и от икономическия Емил Караниколов предлага да бъдат стартирани договаряния със Съединени американски щати за нов военен изтребител.

"Министерски съвет да предложи на Народното събрание да разпореди на Министерски съвет да приготви план за интернационален контракт и организира договаряния с държавното управление на Съединени американски щати за придобиване на само че вид военен аероплан от България".

Това е записано в плана за решение на Министерски съвет, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Днес министърът на защитата и министърът на стопанската система внесоха отчет за резултат от работата на междуведомствената експертна група и политиковоенната група за избор на нов многоцелеви изтребител на Военновъздушни сили. На базата на отчета се предлага и съответен вид за решение на Министерски съвет и Народно събрание, с който да бъде продължена и дефинитивно финализирана процедурата на нов многоцелеви изтребител.

„ Изборът на аероплан не го прави министърът на защитата, той е медиатор. Оттук нататък Министерски съвет, в случай че вземе под внимание това предложение в отчета, следва решение на Народно събрание и следват договаряния със Съединени американски щати “, сподели министърът на защитата и вицепремиер Красимир Каракачанов. „ При реализиране на резултатите, които нас ни интересуват като авиация и МО, следва предложение за сключване на контракт, който би трябвало да бъде направен от четирима министри “, посочи уточни той и добави, че „ в случай че то бъде утвърдено от Министерски съвет, следва ратификация на този контракт от Народно събрание “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР