Предлаганите досега мерки не гарантират запазването на популацията, смятат евродепутатите.

...
Предлаганите досега мерки не гарантират запазването на популацията, смятат евродепутатите.
Коментари Харесай

Европарламентът настоява за допълнителна защита на пчелите

Предлаганите до момента ограничения не подсигуряват запазването на популацията, считат евродепутатите. Днес се чака да бъде гласувана резолюция за взимане на спомагателни ограничения за отбрана на опрашителите.


Европейският парламент упорства за спомагателна отбрана на пчелите и опрашващите инсекти. Това е заложено в резолюция, която ще бъде разисквана на днешната пленарна сесия в Страсбург.

Две са главните групи ограничения, които се оферират за справяне с казуса за понижаване на пчелите в международен мащаб и на територията на Европейския съюз. Първо, ограничение на потреблението на пестициди и второ, осъществяването на спомагателни изследвания за точните аргументи за изгубването на пчелите.

Пълната възбрана за потреблението на пестициди към този момент не среща поддръжката на всички държави-членки. Ето за какво се предлага компромисно решение, което планува стягане на контрола на потреблението им, посредством по-сложна регистрация и увеличение на инспекциите.

Отделно Европейският съюз планува ограничения, които да лимитират вноса на мед, който може да бъде фалшифициран.
Предвижда се и отпущането на спомагателни средства за научни проучвания, които да подкрепят методите за запазване на пчелите, а оттова и на запазването на биоразнообразието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР