Предлагаме преизчисляване на всички пенсии, но със средно осигурителен доход

...
Предлагаме преизчисляване на всички пенсии, но със средно осигурителен доход
Коментари Харесай

Корнелия Нинова предложи преизчисляване на всички пенсии

Предлагаме преизчисляване на всички пенсии, само че със приблизително застрахователен приход за 2013г., съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на дебатите по бюджета на Държавното публично обезпечаване за 2019 година
„ Правим аргументирани оферти, които хем дават отговор на потребностите на хората в третата възраст, хем са рационални за финансовата непоклатимост на страната “, счита Нинова.
От парламентарната естрада тя се базира на формалното държавно решение, което дефинира прага на беднотия в страната да бъде в размер на 348 лева, както в избраната в бюджета на ДОО минимална пенсия в размер на 219 лева
„ Изводът – с цел да сте живи, ви трябват 348 лева, само че ни ви даваме 219 лева Е, по какъв начин ще стане това? 1,2 млн. българи живеят с пари под публично оповестения предел на беднотия “, акцентира още Нинова.
Тя укори ръководещите, че не са провели среща с пенсионерите, които през днешния ден организират следващ митинг пред постройката на Народното събрание.
„ Намирате се в абсурд, уважаеми ръководещи. Според вашите думи оферирате „ най-социалния бюджет “ за последните 10 години, а той извади българския народ на обществени протести на улиците – за приходи, пенсии, помощ на майки, фамилии и деца. Мислите върху това. Дали етикетът „ най-социален бюджет “, който вие сами си поставяте, дава отговор на това, което хората усещат? “, попита Нинова.
На тези обвинявания отговори Тома Биков от ГЕРБ. „ В бюджета никой не лъже, той е реален. Възползва се оптимално от опциите на икономическата обстановка в България и Европа “, безапелационен бе той.
Според него в пенсионна система на страната ни в действителност има проблеми, само че говорейки за нарастване на пенсиите би трябвало да се регистрира какви са опциите. „ Ако желаете да се усилят пенсиите, би трябвало да се усилят и осигуровките “, акцентира Биков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР