предлага от началото на следващата година да отпадне индивидуалната оценка

...
предлага от началото на следващата година да отпадне индивидуалната оценка
Коментари Харесай

МТСП: Без индивидуална оценка за хората с увреждания, като условие за парични помощи

предлага от началото на идната година да отпадне самостоятелната оценка на хората с увреждания, като изискване за приемане на парични помощи и подкрепящи ограничения.
Целта е да се понижи административната тежест за над 600 000 души и да се разтовари работата на обществените служби.
 Грижата за човек с увреждане ще се зачита за трудов стаж Грижата за човек с увреждане ще се зачита за трудов стаж
Времето, през което са полагани грижи за човек с право на непозната помощ, ще се зачита за застрахователен стаж при пенсиониране, без значение о...
С оповестените за публично разискване промени ще получават месечните си помощи или целевите за помощни средства, медицински произведения или за водолечение и рехабилитация, без да минават през в този момент наложителната и въведена през 2019 година самостоятелна оценка от Агенцията за обществено подкрепяне.
В момента правенето на самостоятелната оценка лишава до 2 месеца след подаване на заявката. Ако предложенията се одобряват, помощните средства също ще се дават единствено въз основата на медицински документ, публикуван от лекарските консултативни комисии, или НЕЛК, без да е нужна заповед от обществените служби за отпущането на целевата помощ.
Предвидено е също финансирането им да премине към системата на опазването на здравето и Здравната каса, като надлежно контролът ще е от здравните, а не от обществените управляващи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР