Предизвикателствата пред малките и средни предприятия (МСП), предприятия на социалната

...
Предизвикателствата пред малките и средни предприятия (МСП), предприятия на социалната
Коментари Харесай

Мерки за помощ на малките и средни предприятия обсъждат в София на 26 септември

Предизвикателствата пред дребните и междинни предприятия (МСП), предприятия на обществената стопанска система, занаяти и свободни професии/Готовност за реализиране на задачите 55 ще показват на 26 септември 2022 година в София от секция INT на Европейския стопански и обществен комитет (ЕИСК) и АИКБ, оповестиха от работодателската организация.

(Европейският стопански и обществен комитет е конструкция в границите на Европейския съюз, която съставлява проведеното гражданско общество в Европа пред другите структури на съюза: Европейски парламент, Съвет на Европа, Европейска комисия - б.р.).

На събитието ще бъдат показани и настоящи документи по тематиката, като се вземат поради провокациите, пред които са изправени МСП, предприятията от обществената стопанска система, занаятите и свободните специалности в международен, европейски и български подтекст , както и опциите, които им се оферират, в случай че сполучливо се приспособяват към климатично неутралния свят.

Поводът е двойната гражданска война на прехода и опциите и провокациите, които неутралността на климата и обвързваните с това нови технологии носят за бизнеса и обществото като.

Обща предпочитана цел на Секцията за обединен пазар, произвеждане и ползване (INT) на Европейския стопански и обществен комитет и на АИКБ е подготовката на бизнеса за сполучлива промяна към индиферентност на климата .

Срещата е подбудена от възходящата неустойчивост на пазара, по-краткия витален цикъл и по-голяма комплексност на продуктите, както и на прекратени световни вериги за доставки . Целта е да се обсъдят ограничения за поддръжка на фирмите, с цел да станат по-гъвкави и да реагират на новите бизнес трендове .

Необходими са ограничения за възстановяване на успеваемостта и ускорение на нововъведенията, в това число и създаване на нов модел за шерване, като да вземем за пример шерване на съоръжение или продажба на мощности. Настоящият свят се характеризира с огромна доза неустановеност и бързи промени , които е извънредно мъчно да се плануват и ръководят качествено.
 Над 43 млн. са изплатени на микро- и дребни предприятия поради Коронавирус рецесията
Над 43 млн. са изплатени на микро- и дребни предприятия поради Коронавирус рецесията

Одобрени за финансиране по процедурата са 7 388 броя

В програмата е планувано разискване на поддръжка за микро-, дребните и междинни предприятия поради високите цени на силата и липса на доставки и материали и артикули поради съветското настъпление в Украйна. Поради изключителните условия ЕИСК смята, че следва да се даде подобаваща еластичност в графиците на Европейския зелен пакт (ЕЗП) във времето до края на рецесията, като в същото време се подсигурява, че задачите няма да бъдат изоставени по каквато и да е причина.

Предвижда се и основаване на " центрове за кръговост " в разнообразни райони - да ускори съдействието сред сдруженията в другите браншове и да улесни създаването на нови практики и процеси , в това число демонстрирането на нови технологии. 

ЕИСК смята, че е значимо да се включат представители на ММСП в правенето на секторни пътни карти за дейности в региона на климата на национално ниво, както и в оформянето на пътищата за преход на нивото на Европейски Съюз за разнообразни бизнес екосистеми, като по този метод се покачат и знанията по отношение на обмена на най-хубави практики, вярното систематизиране на ресурсите и ефикасното използване.

От ЕИСК приканват Европейски Съюз и страните членки да ускорят екологосъобразните вложения на ММСП, като обезпечат удобна, предвидима и насърчаваща регулаторна среда, в това число безпроблемни процедури за издаване на позволения и облекчение административната тежест.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР