Предизвикалите изключително остра полемика ограничители около трамвайното трасе на столичната

...
Предизвикалите изключително остра полемика ограничители около трамвайното трасе на столичната
Коментари Харесай

Спорните колчета по „Графа”: Поискани от КАТ, направени неудобни за сядане

Предизвикалите извънредно остра дискусия ограничители към трамвайното трасе на столичната ул. „ Граф Игнатиев” са по условие на пътната полиция, а определената форма е за да са щадящи за погледа и да не се употребяват за други цели. Това изясни пред камерата на bTV проектантът на противоречивото решение арх. Радомира Методиева.

В обществените мрежи ограничителите бяха взети на майтап поради формата им, която без доста фикция поражда асоциации с надгробни монументи, мемориални плочи, перки на акули и така нататък „ Асоциации може да се вършат всевъзможни, всичко наподобява на нещо в нашите измерения”, беше сбитият отговор на арх. Методиева.
Недоволни от ремонта: В обществените мрежи осмяха новите ограничители на „ Графа ” (ГАЛЕРИЯ) Вчера в мрежата се появиха фотоси на реновираните сектори, които по едно и също време разсмяха и възмутиха потребителите във „ Facebook ”
Тя изясни, че конкурсният план не е включвал сходни колчета, само че „ по нашия закон понятието „ Споделено пространство” не е дефинирано и законово прието” и по този начин от КАТ са поискали слагането на ограничителите.

Защо тъкмо тази необикновена форма? Методиева уточни, че на „ Солунска” било експериментирано с кубчета, само че незабавно те били припознати „ като места, комфортни за сядане” и по тази причина била препоръчана скосена форма, която да не разрешава сходна корист с общинско имущество.

Няма ли обаче риск човек да се спъне в ниската гранитна призма и да се окаже точно върху релсите? „ Това, което сме сложили, е допустимо най-щадящото за погледа. Човек може да се спъне във всяко нещо, стремили сме се да има образно единение в материалите. Цветно нещо няма по какъв начин да е гранит”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР