Предизборните драми в БСП започнаха макар до вота да има

...
Предизборните драми в БСП започнаха макар до вота да има
Коментари Харесай

Предизборно в БСП: Ръководството във Видин напусна, в Перник листата е без водач

Предизборните драми в Българска социалистическа партия започнаха въпреки до вота да има няколко седмици. Местните структури в две области, считани за червени бастиони – Видин и Перник, демонстрираха противоречие с политиката на Корнелия Нинова.

В петък цялото управление във Видин подаде оставка. На конференция ръководителят на локалната конструкция Димитър Велков и заместникът му Борислав Василев обясниха, че напущат партията поради разминаване сред цели и политика на управлението. Велков изясни, че напускали " това, което съставлява Българска социалистическа партия все още – партията на Нинова и хората към нея ".

" Тази партия не замязва на ГЕРБ, а по-скоро на Движение за права и свободи – една дребна, лидерска, капсулирана партия ", сподели пък Василев.

Ден по-рано се разбра, че лидерът на листата в Перник Любомир Бонев се отдръпва от лидерското място за вота. В изказване пред Българска телеграфна агенция той изясни, че избира да работи като строителен инженер. В момента той е началник на индустриалната зона в града. Бонев е и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия.

Сътресенията идват малко откакто Националният съвет дефинира водачите на листи за идните на 2 октомври избори. От подредбата на имената се вижда, че отпред няма хора, минаващи за така наречен вътрешна съпротива на Нинова. Например служебният правосъден министър Крум Зарков, който бе лидер в Русе на предишния избор, в този момент не е на лидерско място. През последните месеци той разгласи, че ще се кандидатира за водач, а по-късно не поддържа и опита за връщане на хартиената бюлетина, самодейност на Българска социалистическа партия.

Конфликтът на Нинова със социалисти от Перник не е от през вчерашния ден. Кметът Станислав Владимиров, който също бе народен представител, неведнъж я е подлагал на критика. Миналата пролет съобщи, че ще търси от нея персонална отговорност за слабите изборни резултати и я упрекна е " идейна обърканост и организационна злополука ".

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР