Предизборни плакати на Мартин Шулц и Ангела Меркел в Берлин

...
Предизборни плакати на Мартин Шулц и Ангела Меркел в Берлин
Коментари Харесай

Шулц към Меркел: Германия може повече

Предизборни плакати на Мартин Шулц и Ангела Меркел в Берлин

© Fabrizio Bensch Още по тематиката
На тримесечна база растежът на Брутният вътрешен продукт леко се свива
15 авг 2017
С пасивна предизборна акция канцлерът усилва преднината си до над 25% пред основния си конкурент Мартин Шулц
10 авг 2017
Само в 2 от 16 федерални области остана червено-зелена коалиция
7 авг 2017
10 седмици преди изборите в Германия социалдемократите оферират допълнение към партийната стратегия, което напълно не наподобява обещаващо
18 юли 2017
Няма да емитираме нов дълг и няма да покачваме налози, даде обещание Ангела Меркел
3 юли 2017

" Имате избора сред канцлер, който отбягва всеки спор за бъдещето, и подобен, който споделя, каквото желае "
Мартин Шулц, претендент на ГСДП за канцлерС вербални офанзиви към сегашния канцлер стартира предизборната си акция претендентът на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Мартин Шулц. Пред близо 3-хилядна аудитория, събрала се на пазарния площад или така наречен Martktplatz в центъра на Бремен, някогашният ръководител на Европейския парламент сподели картите си за идващите пет седмици преди парламентарните избори в Германия. Дали обаче реториката и харизматичността ще бъдат задоволителни, с цел да може Шулц да стопи преднината на Ангела Меркел от 15 прочие пункта, е противоречив въпрос.

Последни удари

" Пишат и предсказват, че изборът към този момент е изработен ", съобщи Шулц пред поддръжниците си на Marktplatz в понеделник, намеквайки за прогнозите на всяка една социологическа организация за безапелационна победа на Християндемократическия съюз на 24 септември. " Но ви споделям: изследванията не са резултати. Имате избора сред канцлер, който отбягва всеки спор за бъдещето, и подобен, който споделя, каквото желае. "

Така водачът на социалдемократите изиска освен да си " върне " на анализаторите, само че и да удари цялостната концепция на християндемократите за, които заради неналичието на задоволително " мощен " съперник взеха решение да заобикалят директна борба в седмиците преди изборите. " Няма такова нещо като липса на опция, както счита Ангела Меркел. Истината е противоположното. "

Под надслова " Време за обществена правдивост " в Бремен Шулц упрекна Меркел и водения от нея съюз в блокаж на налагането на граница върху възходящите наеми на жилища в немските огромни градове. Според ГСДП държавното управление би трябвало да затегне в допълнение въведеното през 2015 година ограничаване за размера на наемите, само че ХДС е изрично срещу. Шулц упрекна канцлера и в неуспех да адресира несъответствието в заплащането сред мъже и дами и обезпечаването на пенсии за идващото потомство, като назова постъпката ѝ " декларация за война против цяла една генерация ".

Martin Schulz live пред неправилна аудитория?

Събитието на Marktplatz несъмнено сподели харизматичността на Шулц и умеенето му да ангажира публиката. Имайки поради държанието на немските гласоподаватели, за които харизматичен претендент е по-скоро необичайност и в действителност не толкоз търсено качество у политиците генерално, възможностите ГСДП да задмине ХДС и баварските ѝ сътрудници от Християнсоциалния съюз (ХСС) в конкуренцията не са изключително високи.

Речта на Шулц в Бремен е едвам първата от плануваните най-малко 40 такива под името Martin Schulz live ( " Мартин Шулц онлайн " - бел. авт.) и мотото " Време за обществена правдивост ". Лидерът на ГСДП ще обиколи градове с типично висока поддръжка към партията като финансовия център Франкфурт, а краят на акцията ще е на 22 септември в столицата Берлин и на 23 - в Аахен.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР