Предишният президент на САЩ Доналд Тръмп отхвърли критиките, които си

...
Предишният президент на САЩ Доналд Тръмп отхвърли критиките, които си
Коментари Харесай

Тръмп отхвърли критиките, твърди, че е направил НАТО силен

П редишният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп отхвърли рецензиите, които си навлече поради свое изявление за НАТО, и увери, че е направил Алианса мощен , съобщи Франс прес.

На избирателен протест в събота Тръмп довери, че е споделил на водача на неуточнена страна от НАТО, че тя в случай че не усили разноските си за защита, той " би насърчил " Русия " да направи каквото си изиска ". Последваха сериозни реакции от страна на редица европейски водачи.

" Направих НАТО мощна и даже радикалните леви демократи и подправените републиканци признават това ", написа Тръмп в своята обществена мрежа " Трут соушъл " (Truth Social). " Когато споделих на 20-те страни (от Алианса), които не заплащат справедливия си дял (за защита в размер на 2 % от брутния вътрешен продукт), че би трябвало да платят или няма да имат американска отбрана, парите потекоха ", увери той.

Тръмп, който е явният любимец за номинацията на републиканците за президентските избори през ноември, на които, както наподобява, ще се изправи против президента демократ Джо Байдън, прикани НАТО да изравни помощта си за Украйна с американската. " Иначе ще бъде Америка преди всичко! ", предизвести той, имайки поради външнополитическата си теория по време на своя президентски мандат (2017-2021 г.).

* Видеото е архивно: 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР