Преди време беше направено изследване на една от общностите на

...
Преди време беше направено изследване на една от общностите на
Коментари Харесай

Защо амишите не боледуват от рак?

Преди време беше направено проучване на една от общностите на  в Америка. Резултатът беше неочакван. Сред общността на амишите съвсем няма заболели от рак, както и случаи на други по-сериозни заболявания. Изследването е оповестено в списание „ Причини и надзор на рака “. Самото проучване е траяло задоволително дълго. Проследени и проучени са били над 26 000 амиши за интервала сред 1996 и 2003 година От тях има единствено 191 случая на рак.

Тук изненада не е единствено дребният, съвсем незабележим брой на заболелите от рак. Екипът от откриватели е имал настройката за доста по-голям % заболели от междинния за Съединени американски щати, защото амишите живеят затворено и се женят единствено между тях. Теоретично това значи, че генното многообразие в общността е лимитирано и рискът да се съобщи канцерогенна разновидност на ген е доста по-голям от междинния.

Реално обаче нещата стоят по доста по-различен метод. Както сами се досещате, а и съгласно научния екип при амишите няма рак поради метода им на живот, който живот е допустимо най-близо до природата.

Що за хора са амишите? Те са консервативна християнска фракция в Америка, която не се възползва от удобствата на модерния свят. Според тях технологиите са нездравословни за вярата, общността, човешкото другарство и фамилните полезности. Някои групи амиши отхвърлят освен електричеството и колите, само че и модерното общество като цяло. Други са по-отворени и одобряват някои технологии, стига да не подкопават стабилността на фамилията и общността.

Ето за какво амишите не боледуват от рак:

Живеят непретенциозно

За да изкарат прехраната си, те влагат доста повече труд, в сравнение с който и да е американец или актуален европеец. Децата оказват помощ на родителите в обработването на земята. Те от дребни биват научавани да строят къщи и да си вършат мебели. Това, че непрекъснато се трудят, поддържа здрава сърдечносъдовата им система и непрекъснато зарежда органите и тъканите им с потребни субстанции и О2. Амишите не пият и не пушат, водят повече от непретенциозен сексуален живот и не обичат изключително слънцето. Тези навици ги защищават от много типове рак.

Колкото по-естествено, толкоз по-добре

Тази странна за някои общественост сама прави препаратите, с които мие чинии и почиства домовете. Жените не употребяват дезодоранти и парфюми, в къщите няма тв приемници, компютри или други уреди, които да излъчват електромагнитно излъчване. Битовата техника не е нито разкош, нито нужда.

Хранят се с най-естествената храна на света

Общностите на амишите си отглеждат храната със семена, които си предават по завещание, тъй че тя е биологически доста по-съвместима с човешкото тяло спрямо растенията с ГМО семена. Те не употребяват хербициди, пестициди и химически торове, а в месото и млечните им артикули няма никакви хормони и антибиотици.

Не търсят лекари, а билкари

Амишите не пит антибиотик, единствено тъй като имат хрема и не вървят на доктор за щяло и нещяло. Медицински интервенции, на които са били подложени, са доста малко, спрямо останалите американци. Когато имат проблем със здравето, те разчитат на обичайна медицина и на естествените лечебни средства, тествани в практиката.

Всеки, който не е живял сходен живот, е податлив да се подиграва на амишите. Но очевидно техният избор е освен рационален, само че и животоспасяващ.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР