Преди три години и половина Илияна Цветанова губи живота си

...
Преди три години и половина Илияна Цветанова губи живота си
Коментари Харесай

Майка на починала родилка: Видеонаблюдение какво вършат лекарите ще спре смъртта на бъдещите майки

Преди три години и половина Илияна Цветанова губи живота си след естествено раждане в столичната Втора градска болница. До през днешния ден прокуратурата към момента не е решила дали да проверява гибелта ѝ. Майката на умрялата жена Виолета Цветанова съобщи в ефира на bTV, че трагичните случаи ще продължат, до момента в който не се вкара по-строг надзор и видеонаблюдение в родилните отделения.

„ Ако преди три години и половина се бяха взели съответни ограничения, тъй като аз съм уверена, че има отговорни - тези родилки в този момент нямаше да си отидат, като моята щерка. В името на какво почина тя? Докато в родилните отделения не се слагат камери, които да снимат дейностите на лекарите, ще продължат случаите като тези в Сливен и Плевен”, сподели Виолета.

Виолета описа хронологично за престоя на щерка ѝ в болничното заведение. По думите ѝ сутринта на 16 април 2015 година Илияна ражда, само че през идващите часове положението й се влошаваи дамата издъхва същата вечер, като оставя две сирачета. Майка й е уверена, че натискането по корема, за което Илияна е съобщила в телефонен диалог, е провокирало вътрешни кръвоизливи, а лекарите са почнали да се борят за живота й прекомерно късно.
Адвокат Николай Димитров уточни, че следствието на Медицински одит няма развиване, а досъдебното произвеждане се приключва два пъти поради липса на доказателства за лекарска неточност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР