Преди това обаче, в неделя ще се задържи предимно слънчево.

...
Преди това обаче, в неделя ще се задържи предимно слънчево.
Коментари Харесай

Времето се обръща през новата седмица. Идват валежи и понижение на температурите

Преди това обаче, в неделя ще се задържи най-вече слънчево. Максималните температури ще се са без основна смяна, спрямо през днешния ден – от 11° до 16°, в София – към 12°. Ще духа слаб, най-вече южен вятър.

Сутринта ще бъде хладно с минимални температури в множеството региони сред 2° и 7°. На места в равнинната част от страната ще бъде мъгливо или с ниска облачност.

И на морския бряг сутринта тук-там ще има мъгли, само че след обяд и там ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан южен вятър. Максималните температури ще са м/у 12° и 14°. Вълнението на морето ще бъде едва.

Слънчево ще бъде и в планините. Ще духа сдържан вятър с посока от запад-югозапад. Температурите ще се покачат и оптималните в курортите ще са от 7° на Алеко, 11° в Боровец ДО 13° в Пампорово и Банско.

На Балканите ще бъде съвсем безшумно. В утринните часове в котловините и низините ще има условия за понижена видимост, само че след обяд ще доминира слънчево време.

В по-голямата част от Европа облачността ще е забележителна, с краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевици на Пиренейския полуостров и в западната половина от Средиземно море. Дъжд ще превалява и на доста места в Западна и Централна Европа. Ветровито със обилни снеговалежи ще бъде времето в Норвегия и Европейска Русия, предава Българска национална телевизия.

У нас, в понеделник облачността ще стартира да се усилва. Привечер тук-там в Западна България ще превали и дъжд, а във вторник превалявания ще има и на изток. Ще стартира и захлаждане. По-често облачно ще бъде и в сряда, със слаби превалявания основно в Южна България. В четвъртък сутринта ще е относително хладно, само че денем, с насочване напразно от югоизток, ще стартира стопляне.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР