Преди светът да забави ход заради пандемията от коронавирус, футболните

...
Преди светът да забави ход заради пандемията от коронавирус, футболните
Коментари Харесай

Новият Ибрахимович, който не иска да бъде като Златан

Преди светът да забави ход поради пандемията от ковид, футболните експерти започнаха все по-често да загатват името на Александър Исак. Един 20-годишен швед, носещ екипа на " Реал Сосиедад " и апетитен от мнозина за идващия " Златан Ибрахимович ".

190-сантиметровият нападател дойде в Сан Себастиан през лятото на 2019 година и доста бързо се почувства в свои води. Оттогава означи 15 гола, измежду които и попадение във вратата на " Барселона ". Той има съществена роля за класирането на " Реал Сосиедад " за финала в шампионата за Купата на краля, а тимът ще се бори за първи трофей от 32 години насам.

Снимка: Getty Images

Всичко стартира с може би най-успешния 17-ти рожден ден във футболната история и огромното дерби на Стокхолм сред " Юргонден " и АИК на 21 септември 2016 година Александър Исак прави вечерта незабравима освен за себе си, само че и за всички почитатели на АИК.

През първото полувреме младежът нахлува в наказателното поле и с съвършено допиране на топката бележи в далечния ъгъл. След почивката вкарва още веднъж, само че този път с глава, а почитателите са в възторг. Оборът побеждава с 3:0, опустошава огромния си градски противник и резервира очаквания за купата.

Нигериецът Чинеду Обаси, който отбелязва третото попадение, разяснява след мача: " Исак има голям капацитет. Ако всичко е наред, той може да се трансформира в идващия Златан Ибрахимович на Швеция ".

Сравнението сред Исак и Ибра се запаметява в съзнанието на почитателите... и публицистите. Дори няколко месеца по-късно, когато " Реал " Мадрид е на крачка от привличането му, испанските медии го показват като " идващия Ибрахимович ".

Снимка: Getty Images

Трансферът обаче не се реализира, а Александър дебаркира на " Сигнал Идуна Парк " с екипа на " Борусия " Дортмунд. Клуб, чиято политика е да развива млади гении и след време да ги продава много преференциално.

След не толкоз сполучлив интервал при " Борусия " Дортмунд и наем във " Вилем II ", Исак въпреки всичко стига до Испания преди да навърши 20 години.

Снимка: Getty Images

А един от най-запомнящите му се мачове досега е успеха с 4:3 над " Реал " Мадрид в шампионата за испанската купа при започване на февруари. Исак бележи два гола и асистира за трети. Три дни по-късно шведът влиза като запаса, прави асистенция и вкарва късен гол за триумфа с 2:1 в баското дерби с " Атлетик " Билбао. Бележи попадение в шести следващ мач.

Александър Исак е висок, широкоплещест, с същински голмайсторски усет в противниковото наказателно поле. Благословен с добра техника, той постоянно е оприличаван на Златан поради уменията си. Но що се отнася до характера и стила на игра, за съпоставения не може и дума да става.

Снимка: Getty Images

Родителите на Александър се местят в Стокхолм през 80-те след дълга и изтощителна революция в Еритрея. Той израства в Швеция, само че постоянно е покрай корените си.

" Еритрейците са горди и мощни хора. Патриоти. Произходът му оказва въздействие. Сигурен съм, че неповторимият микс от културите не Швеция и Еритрея са основали един доста специфичен футболист ", споделя първият му треньор в АИК.

Миналото на фамилията и поддръжката от родителите оформя характера на младия Исак. Неговото умерено детство е изцяло друго от средата и обкръжението в Малмьо, където пораства Златан. Родителите на Ибрахимович се разделят преди той да навърши 2 години.

Ибрахимович е невъздържан и нахален. Обича да притегля вниманието на обществото към себе си. Говори внезапно и не се претеснява, че ще обиди някого. Исак е цялостна диаметралност - спокоен, непретенциозен, земен. Вълнува го само по какъв начин да отиграе топката по-ефективно.

<
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР