Преди половин век излезе сензационният доклад Границите на растежа“.Застой и

...
Преди половин век излезе сензационният доклад Границите на растежа“.Застой и
Коментари Харесай

Теорията за златния милиард: защо глобалистите искат да намалят населението на света няколко пъти

Преди половин век излезе сензационният отчет „ Границите на растежа “.

Застой и колапс

Поръчител на отчета за " Границите на растежа " беше Римският клуб, основан през 1968 година, който разгласи, че има за задача да създава сюжети за развиване на човечеството. Докладът, който незабавно стана ефектен, съдържаше математически изчислени разновидности за световното бъдеще в лицето на възходящото население на планетата, изчерпването на естествените запаси и замърсяването на околната среда.

Заключенията му бяха освен обезсърчаващи, само че и в действителност плашещи.

Основната заплаха беше дефинирана по следния метод: „ Ако актуалните трендове на повишаване на популацията, индустриализацията, замърсяването на естествената среда, производството на храни и изчерпването на ресурсите продължат, през идващия век светът ще доближи границите на растежа. “

През идващия век - звучи размазано. Авторите плануват, че в случай че не се направи нищо, неочакван колапс ще настъпи някъде при започване на 21 век. А в случай че се вземат ограничения, тогава въпреки всичко " стоп-кранът " на международното развиване ще бъде „ пернат “ до 2100 година

В същото време учените прецизираха: че при понижаване на популацията е допустимо да се откри световен баланс на равнище, което да задоволи главните материални потребности на всеки човек . Вярно е, че оптималният брой хора в това общество на общо богатство не беше назван.

Трябва да сме по-малко... “

Естествено отчетът породи доста въпроси. Кой и по какъв начин в „ уравновесеното ” красиво бъдеще ще поддържа „ деликатно следения баланс ”?

Отговорът като че ли се подсказва самичък по себе си от първия въпрос: несъмнено, международно държавно управление! И кой различен може да реши подобен проблем? Тъй като проблемите са световни, това значи, че те могат да бъдат решени единствено посредством изхвърляне на всевъзможни „ остарели нелепости “ като суверенитет и право на ръководство на личните запаси и личната страна.

Не на вятъра към този момент толкоз доста години се популяризират версиите, че Дейвид Рокфелер, буен последовател на тъкмо това международно държавно управление, витае зад тила на формалните създатели на Римския клуб.

Вторият въпрос притегли огромно внимание и стана причина за появилия се по-късно термин " златен милиард ". Манията по концепцията за понижаване на популацията на планетата се демонстрира в други, по-нови отчети на Римския клуб. Чак до радикалните апели на някои от неговите членове, да вземем за пример американския медиен магнат Тед Търнър, да се понижи броят на земляните до 250-300 милиона.

Това негово кръвожадно предложение е направено през 1996 година Вярно, доста преди този момент, още през 1979 година, Михаил Жванецки опипва тази наклонност и й дава сатирична интерпретация в известния разговор сред Григорий и Константин: „ Трябва да сме по-малко “. Или, както казвал различен прочут воин: няма човек, няма проблем... Жванецки в никакъв случай не е бил канен в Римския клуб, само че там е бил извикан различен Михаил, Горбачов.

Няма задоволително запаси за всички

Авторът на отчета, Денис Медоус, в скорошно изявление за съветската интернет платформа Naked Science, по отношение на 50-годишнината от публикуването на неговия отчет, обясни: „ Планетата може да поддържа население от към един милиард души за случайно дълъг интервал със стандарт на живот като в Италия или Южна Корея. “

В същото време той разясни, че тези избраници би трябвало да живеят дълъг и благополучен живот " в условия на независимост, правдивост и постоянна политическа обстановка " и да имат еднакъв разцвет. Но в случай че някой желае дребен брой хора да са доста богати, а останалите да са небогати, тогава „ общото население може да бъде няколко милиарда души “.

Медоус е заслужен и почитан академик, само че тук несъзнателно удостоверява концепцията за „ златния милиард “, /която не е измислена от него/, стартирана още през 70-те години на предишния век, малко след публикуването на отчета „ Границите на растежа “.

В последна сметка, в случай че планетата може да обезпечи заслужен живот единствено на един милиард души, живеещи в развитите страни, то неизбежно се оказва, че в обществото на икономическото неравноправие, в което живеем през днешния ден, останалите милиарди (сега са към седем) са обречени на мизерия и на живот като прислуга на " златния милиард ".

Самият Медоус в изявление за Naked Science признава: „ Като цяло главният проблем е свръхпотреблението, а не свръхнаселеността. “

И прибавя, че жителите на развитите страни с неудържимото си ползване нанасят доста повече вреди на световната екосистема, в сравнение с жителите на бедните страни.

По създание, като прави това, той признава, че „ междинната температура на пациентите в болничното заведение “ не може да бъде прецизен ориентир в социално-икономическите прогнози.

А в случай че вземем и политиката, която през последните години става все по-малко предвидима, тогава всички заключения могат да се объркат.

Научното схващане на протичащите световни процеси очевидно не е в крайник с ускореното време. Не е належащо да разчитаме на новите разработки на Римския клуб, нашите ползи се разминават прекалено много с тези на Запада.

Вземете най-малко същата тази раждаемост.

Имаме незабавна задача – да я подтикваме и пвишаваме. В Америка и Европа – да се минимизират, в това число посредством втълпяване на подобаващи обществени практики и моди, от ЛГБТ до „ child free ” живот и други полезности на неолиберализма.

Едно е ясно, че " световен баланс " по рецептите на " Границите на растежа " сигурно няма да бъде реализиран: в този момент сме просто на стадий " световен дисбаланс ".

А какъв ще е новият баланс, е рано да се каже.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР