Преди обслужваше престъпници, сега ще пази чешките пътища. За какво

...
Преди обслужваше престъпници, сега ще пази чешките пътища. За какво
Коментари Харесай

Чешката полиция ще гони престъпници с Ферари, конфискувано от нарушител

Преди обслужваше нарушители, в този момент ще пази чешките пътища. За какво приказваме? Боядисан в цветовете на полицията на Чешката република Ferrari F 142 - 458 Italia стартира да работи през днешния ден за управляващите. Превозното средство ще бъде употребявано против най-агресивните водачи по чешките автомагистрали, когато преследват откраднати транспортни средства или по време на наблюдаване на местата за докладвани тунинг събития.

Това транспортно средство е едно от многото, които всяка година се конфискуват като незаконна благосъстоятелност. Благодарение на отличната работа на нашите криминалисти, това транспортно средство ни коства по-малко от покупката да вземем за пример на нова Škoda Scala, т.е. малко над 300 000 чешки крони (23 875,09 лева). Това бяха разноските, свързани с " преустройството " и модифицирането му за потребностите на службата " Пътна полиция ".

Полицията на Чешката република явно се оправя добре в региона на обезопасяването на имущество, добито от незаконна активност.

Това удостоверява и зам.-началникът на СКПВ ген. Томаш Кубик: „ Ако би трябвало да загатна една от дейностите, в които съумяваме доста да използваме законови позволения, би трябвало да загатна обезпечаването на активи, произхождащи от незаконни действия. Само предходната година осигурихме активи на стойност съвсем 7 милиарда чешки крони по този метод и аз персонално съм уверен, че ще бъдем също толкоз ефикасни и в бъдеще ". Успехите обаче не са единствено на националните ведомства, а най-много на регионалните дирекции, които са към 70%.

Струва си да се спомене, че Ferrari даже не е най-ценното или най-рядкото иззето транспортно средство. Само през миналата година иззехме съвсем 900 транспортни средства, по-голямата част от които след това се продават и приходите се употребяват за покриване на вреди, породени от нарушителя. Задържаме някои транспортни средства за служебни отговорности. Имаме стотици иззети транспортни средства, които идват от незаконна активност и се употребяват за битка със сериозна незаконна активност в цяла Чешка република. Това обаче не са толкоз първокласни коли като Ferrari.

„ Превозното средство ще се употребява в национална единица и ние разчитаме на неговото разполагане против най-агресивните пирати на чешките пътища. Можем да използваме капацитета му и когато преследваме крадени транспортни средства, които минават през нашата територия към прилежащи страни. Обхватът на дилемите, които ще извършва транспортното средство, е в действителност широк”, споделя шефът на работа „ Пътна полиция” полк. Жири Зли.

Информация за специфичния автомобил Ferrari F 142 – 458 Italia

Подобни транспортни средства се употребяват и от непознати сили за сигурност в Италия, Германия или Англия. Превозното средство ще се употребява от Отдела за особено наблюдаване на Чешката република с национална пълномощия и ще се ръководи единствено от особено подготвени полицейски чиновници.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР