Преди няколко дни Ашли Барти обяви шокиращата новина, че се

...
Преди няколко дни Ашли Барти обяви шокиращата новина, че се
Коментари Харесай

Имаме нова номер едно! Швьонтек постигна нужния успех и ще дебютира на върха

Преди няколко дни Ашли Барти разгласи шокиращата вест, че се отхвърля от тениса и по този метод оваканти челната позиция в международната класация. Австралийката напълно неотдавна беше завоювала купата от Откритото състезание на Австралия, като изглеждаше в своя лична лига и не се виждаше по какъв начин някоя състезателка може да я конкурира за първото място в света.

Сега обаче Барти ще бъде извадена от подреждането на WTA, което подсигурява сигурна нова лидерка при обновяването на класацията и аритметиката ясно сподели, че Ига Швьонтек се нуждае единствено от една победа на шампионата в Маями, с цел да дебютира на самобитния престол в дамския тенис. Полякинята пък сподели стоманени нерви и не се поддаде на напрежението, постигайки триумф над Виктория Голубич на старта във Флорида и закономерно ще се трансформира в новата лидерка на ранглистата - 6:2 6:0.

Швьонтек проби още дебютното подаване не съперничката си в мача, а след това отрази цели пет благоприятни условия за рибрейк и поведе с 3:0. Последва миг, в който швейцарката можеше да прояви здрави нерви, измъквайки се с лекост от обстановка 0:40, но оттова насетне втората в схемата пое нещата в свои ръце и бързо завърши сета в своя изгода.

20-годишната състезателка ставаше по-уверена с всеки минал момент на корта, което ѝ разреши да работи с огромна доза независимост и тя постигаше сериозен брой завършващи удари. За непоставената тенисистка ставаше все по-трудно да оказва съответна опозиция, до момента в който някогашната шампионка от Шлема демонстрираше най-хубавото си допустимо лице и с лекост докара конфликта до положителен за себе си свършек.

Welcome to the club ☝️
is the
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР