Преди години статистиката показваше, че на всеки три червила, изнесени

...
Преди години статистиката показваше, че на всеки три червила, изнесени
Коментари Харесай

Китайската козметика става популярна в света

Преди години статистиката показваше, че „ на всеки три червила, изнесени от Франция, едно се купува от китайски консуматори “. Днес обаче китайска козметика към този момент се появява в офлайн магазините в Корея, една от страните, които най-вече държат на козметиката като цяло в света. В същото време от ден на ден японски инфлуенсъри и известни персони предлагат китайски артикули. Всичко това отразява развиването, че китайските марки за козметика стават все по-популярни отвън Китай със своите изобретателни артикули и неповторимо позициониране. Китайската козметика придвижва китайския грим и обичайна хармония за света, а това освен дава отговор на потребностите от козметика на потребителите, само че и популяризира обичайна китайска просвета.

През последните години продажбите на дребно на китайска козметика нарастват устойчиво. „ В момента Китай се е трансформирал във втория по величина потребителски пазар на козметика в света “, показа Уан Маочун, вицепрезидент на Китайската комерсиална камара за импорт и експорт на медикаменти и здравни артикули. Според данни на Държавното статистическо ръководство на Китай общите продажби на дребно на козметика през април тази година са били 27,6 милиарда юана, което е нарастване с 24,3% на годишна база. Общите продажби на дребно от януари до април са били 129,9 милиарда юана, което пък е с 9,3% повече на годишна база.

Пред години Китай внасяше огромен брой интернационалните козметични артикули от чужбина. Сега към този момент страната изнася китайски козметични артикули на непознатите пазари. Можем да забележим, че китайската козметика се е подобрила доста във връзка с софтуерните проучвания и разработки, изобретателния дизайн и така нататък, и е формирала редица влиятелни локални марки, които последователно превземат пазарен дял.



Уникалното позициониране на китайските марки за козметика разреши на продуктите да завоюват огромен брой почитатели в чужбина. Чрез въвеждането на обичайни китайски цветове в региона на козметиката, потреблението на релефната технология при червилото и хилядолетен бял порцелан при материалите за пакетиране на продуктите, инкрустиране на сребърни занаятчийски произведения на етноса Мяо върху кутията за козметика, китайска козметика сполучливо притегля вниманието на консуматори по целия свят.



„ Козметичната промишленост е в интервал на обещаващи благоприятни условия за развиване “, сподели Цао Сюедзюн, служителят на Министерство на индустрията и информатизацията. Той добави, че промишлеността би трябвало да продължи да развива съществуващите си преимущества, да употребява и да се учи от опита на  интернационалните усъвършенствани концепции за ръководство и стандарти, с което последователно да реализира доближаване с интернационалното открито качество и да насърчи китайските козметични компании да станат по-големи и по-силни.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР