Преди година ни напусна Нери Терзиева, една изключителна личност, която

...
Преди година ни напусна Нери Терзиева, една изключителна личност, която
Коментари Харесай

Създадоха баграда в памет на Нери Терзиева

Преди година ни напусна Нери Терзиева, една изключителна персона, която остави незабравимо усещане в българската публицистика. В дни на спомен и възпоминания, близки, сътрудници и другари на тази именита журналистка се събраха, с цел да обсъдят провокациите, пред които стои актуалната телевизионна публицистика, и да се възпомнят за нейния екранен жанр и харизма, които я отличаваха като основателка на " Ефир 2 ".

С цел да се резервира жива паметта за Нери Терзиева, Асоциацията на европейските публицисти сътвори премия за телевизионна публицистика, която носи нейното име - " Идеята Нери ". Тази премия служи като самопризнание и заплащане за телевизионни експерти, които в същата духовна линия не престават да показват реформаторски и качествени хрумвания в своята работа.

Нери Терзиева е и ще остане неизгасимо ентусиазъм за доста публицисти, които следват нейния образец и се стремят да трансформират света към нас посредством мощта на медията. Нейната завещание и въздействие не престават да ни въодушевяват и стимулират даже след нейното неявяване.

" Нери Терзиева направи по този начин, че вложи големия си гений в младите - в това да им покаже пътя и в това да употребява своето лично време, сила и гений, с цел да помогне на тях и най-сетне Нери Терзиева правеше това по-най-добрият метод и с положително ", сподели Бойко Василев, водещ на " Панорама ".

И до момента в който показваше по какъв начин би трябвало да се случва същинската публицистика, мощното рамо до нея постоянно е бил брачният партньор ѝ.

" Тя работеше с положително, с положителни думи, поощряваше всеки, който заслужава, без да ѝ е работа, и тези неща създаваха легендата в действителност ", сподели Евгений Тодоров.

Изложбата " С Нери през годините ", с която беше почетена паметта ѝ, ни връща обратно във времето и ни демонстрира емблематични моменти от нейния професионален и витален път.

" Нери заслужаваше и заслужава сходни образни документи да останат в историята, минимум на българската публицистика ", разяснява Георги Папакочев, куратор на изложбата " С Нери през годините ".

Тя беше образец за професионализъм и човещина. Нери, която вярваше, че за публицистиката би трябвало сърце и че съвестта ни е най-големият капитал.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР