Преди две години сякаш целият свят говореше за крипто, Биткойн,

...
Преди две години сякаш целият свят говореше за крипто, Биткойн,
Коментари Харесай

Миньори в атака: Защо всички отново искат да копаят Биткойн?

Преди две години като че ли целият свят говореше за крипто, Биткойн, " копачки " и големи облаги от тях. После виртуалните активи срещнаха суровата действителност на по-високите лихвени проценти и банкрута на FTX, само че през последните седмици съживяването е повече от очевидно. Причината - идният т.нар халвинг на Биткойн. " Миньорите " бързат да се приготвят за него, написа в собствен материал " Ройтерс ".

Халвинг?

Дизайнът на най-популярната крипто валута е подобен, че нейното предложение е закрепено на 21 млн. токена. Към момента са " отпечатани " 19 млн.

На избрани шпации от време - на към 4 години, наградата за тези, които поддържат мрежата (копаят), се понижава с 50%. Това се назовава халвинг или разполовяване.
 Цената на Биткойн се върна до равнищата отпреди последния крипто провал
Цената на Биткойн се върна до равнищата отпреди последния крипто провал

Най-голямата криптовалута е в напредък

До момента това постоянно е водело до съществени промени, като нормално те са съпроводени и с растеж на цената. Първият халвинг от 2012 година я изстреля от 12 $ на 126, а този от 2020 година докара до скок от 8570 $ за Биткойн до 18 040 $.

Очакването е халвингът да се случи през април 2024 година, само че към този момент е очевидно оживление. Само за последния месец цената на виртуалната валута се качи с 37 на 100 до $37 000.
 Биткойн може да доближи $1 милион преди 2030 година
Биткойн може да доближи $1 милион преди 2030 година

Коментар на Георги Манолов - създател на BitcoinReady.me & BitcoinReady.bg

Авторът на книгата " Богат баща, безпаричен баща " Робърт Кийосаки счита, че тя ще доближи най-малко 100 000 $. Основателят на MicroStrategy Майкъл Сейлор е извънредно оптимистично надъхан, предвиждайки цена от 1 млн. $.

Готови за пердах

Според специалисти, представени от организацията, от ден на ден компании и лица, занимаващи се с рандеман на криптовалути обновяват своето съоръжение в очакване на халвинга и високите цени.

Това е нужно, защото сега е нужна рекордна изчислителна мощ за реализиране на резултат.
 Доминацията на Биткойн е на невиждани от две години равнища
Доминацията на Биткойн е на невиждани от две години равнища

Криптопазарът през днешния ден е на стойност от $1,1 трилиона

Проблемът е, че не сме 2021 година и фактори като цените на електрическата енергия са в положение съществено да ударят по евентуалната облага от " копаене ".

Затова и някои от играчите на пазара работят нетрадиционно - местят се да вземем за пример в централноамерикански страни, където токът е по-евтин и държавните управления гледат с по-добро око на крипто.
 Може ли и по какъв начин Биткойн да стане актив за $900 милиарда
Може ли и по какъв начин Биткойн да стане актив за $900 милиарда

Любопитни нови данни от аналитичната компания CryptoQuant

Средата е мощно конкурентна, означават и някои от ангажираните с добива: " Всеки халвинг води до това тези, които не играят на високо равнище, просто да бъдат отнесени от течението ".

" Като цяло, 2023 година за миньорите беше позитивна.Въпреки това те могат да се сблъскат с сложни 12-16 месеца, до момента в който резултатът от идващия халвинг се прояви изцяло ", предизвестява и Forbes.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР