Преди две години съобщихме как вторият по големина град в

...
Преди две години съобщихме как вторият по големина град в
Коментари Харесай

Тарту се стреми да се превърне в европейска столица на самоуправляващите се превозни средства

Преди две години съобщихме по какъв начин вторият по величина град в Естония минава от " тъп " към " интелигентен ". Сега старомодният академични град Тарту се стреми да бъде европейска столица на самоуправляващите се транспортни средства. Тази цел може да наподобява като намерено упорит блян към селски град със 100 000 поданици. Но дали е по този начин, в действителност?

Широко знае се, че градовете играят забележителна роля в цифровото развиване, тъй като постоянно могат да реагират по-бързо от страните. Също по този начин, в по-малък мащаб, хората, ангажирани с развиването на общностите, знаят, че е от решаващо значение да се употребяват по най-хубавия метод локалните запаси, които са неповторими за всяка община.

Като се има поради какъв брой доста неща се случиха след последния ни отчет, Тарту е превъзходен образец и за двете. Естествено, Tartu надгражда предходния си триумф в постигането на безхартиено администриране, съвсем въглеродна индиферентност за отопление и решения за цифрова подвижност (електрически колела, пътни знаци, интелигентно следени LED светлини).

Новите упоритости в бранша на превоза без водачи сплотяват напъните на районните организации: Университета в Тарту, Естонска авиационна академия, Научен парк Тарту, и голям брой компании, някои от тях са израснали непосредствено от университета.

Въз основа на това, град Тарту и общините на окръг Тарту са пуснали в придвижване серия от водачи, проби и планове за развиване, някои от тях под центъра ZeroEST, някои от тях под Лабораторията за самостоятелно шофиране (ADL), някои от тях под Hydrogen Valley Естония. Взети дружно, задачите на района наподобяват доста по-осезаеми.

Самоуправляващ се и районен превоз по поръчка

Като начало Тарту взема решение да опитва с превоза по поръчка в района. Организирането на постоянен автобусен маршрут в едва обитаемоте покрайнини е безразсъдно. Но съгласно Тамбет Матисен, началник на технологиите в ADL, това предизвикателство е идеална опция за самоуправляващи се коли: постоянно е по-лесно да се реализира подвижност без водачи на по-малки автомагистрали, в сравнение с в гъсти градски условия. Комбинирайки тези съображения и с присъединяване на няколко софтуерни компании, Tartu организира необятно известен опит сред 26 спирки при поискване, свързани с 66 км пътища.

Този пилотен план даде както на града, по този начин и на други участници скъпа информация за бъдещите провокации, преди такава транспортна система да може да се ползва по-широко. Г-н Matiisen напомня да вземем за пример по какъв начин бързо са осъзнали, че потреблението на светофари за навигация е неоптимално.

" Би било много неуместно да вземем сигнала от центъра за надзор на трафика, да го преведем на зелени, жълти и червени светофари за човешка приложимост и да помолим камерите на колите да реагират на тях ", споделя господин Матисен. " Би имало доста по-голям смисъл да свържем колата непосредствено с цифровия сигнал. "

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР