Преди два месеца прокуратурата осветли водещата роля на Красимир Каменов-Къро

...
Преди два месеца прокуратурата осветли водещата роля на Красимир Каменов-Къро
Коментари Харесай

Акцията срещу Еврото - идва ли ренесансът на държавното обвинение?

Преди два месеца прокуратурата осветли водещата роля на Красимир Каменов-Къро в огромен скрит план по дискредитиране и премахване на висши служители на реда и магистрати. Миналата седмица незнайни убиха Къро и още трима в дома му в ЮАР. Снощи обаче прокуратурата нападна един от най-големите врагове на починалия Каменов – Христофорос Аманитидис-Таки посредством доближения му Размиг Чакърян-Ами.

По този метод държавното обвиняване недвусмислено демонстрира, че работи кардинално и цели най-малкото, в случай че не премахване, то най-малко доста ограничение на ролята, която Къро и Таки са имали над избрани процеси у нас през миналите години.

Успоредно с това бяха подхванати поредност от дейности по знакови следствия, провокирали голям брой политически мнения през последните години. На прицела на прокурорите са някогашните министър председатели Бойко Борисов и Кирил Петков, а през днешния ден на разпит бе и някогашният вицепремиер и финансов министър Асен Василев. Именно това

активизиране на прокуратурата

е повода в коридорите на Народното събрание в последните дни депутати да тръпнат дали в деловодството няма да пристигна искане от основния прокурор за събаряне на имунитета им. Знакови фигури от партия ГЕРБ пък са в подготвеност във всеки един миг да изоставен страната за дълъг интервал и в посока дестинация, която би им осигурила бягство от правораздаването, разясняват в политическите среди.

Активността на държавното обвиняване припомня времето на 2017-2018 година, когато за броени месеци в следствените арести попаднаха знакови фигури от Прехода, които считаха себе си за

недосегаеми

Дали акцията от предходната вечер в заведение, което се свързва с Ами, а както се разбра в съседство офис е имал и брокер №1 на правосъдната система Петър Петров-Еврото, е начало на самобитен подем на държавното обвиняване, доста скоро ще се разбере.

Безспорно е, че за първи път прокуратурата работи фронтално против някогашния следовател Еврото, считан за настойник на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов. Ако мрежата за въздействие, в която както се твърди Еврото е оплел както висши и редови прокурори, по този начин и членове на Висшия правосъден съвет и съдии, бъде разплетена, може да се окаже, че правосъдната система е постигнала доста по-сериозен прогрес в своето реформиране, в сравнение с противоконституционните промени в законите въобще може да реализират.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР