Преди два дни Lupa.bg съобщи, че финансистът Кольо Парамов и

...
Преди два дни Lupa.bg съобщи, че финансистът Кольо Парамов и
Коментари Харесай

Адвокат Божилов пред Lupa.bg: Дипломата на Асен Василев за висше образование я няма в президентството

Преди два дни Lupa.bg заяви, че финансистът Кольо Парамов и юрист Даниел Божилов към този момент месец търсят дипломата за висше обучение на министъра на финансите в оставка Асен Василев, който твърди, че е приключил влиятелния Харвард. Официално обаче дипломата му досега не е налична.

" Започнахме инспекцията с концепцията да забележим дали господин Василев има магистърска степен или единствено бакалавърска. Към момента се оказва, че евентуално той няма нито една от двете ", сподели пред Lupa.bg юрист Божилов.

" Ние сме пуснали записвания до образователните заведения за инфомация този човек учил ли е и какво, само че ще забележим дали ще ни отговорят, тъй като материята е деликатна, тъй като е обвързвана с персонални данни и не знаем до какъв брой цялостна информация могат да дадат. Същевременно сме отправили апел към президентската администрация и към самия Асен Василев да покажат документ за приключено обучение ", изясни юристът. По думите му обаче все още никой нищо не споделя по тематиката.

" Неофициално от президентската институция ми споделиха, че при тях няма тапия на Василев, само че по закон такава не се и изисква, което е правилно. Навремето поправката " Лучано ", която беше призната, беше тъкмо за такива случаи, в които, с цел да си министър или зам.министър не се изисква тапия за висше обучение и надлежно не е нужно да я представяш, когато заемаш сходен пост ", разгласи Божилов.

По думите му в обществените медии и като цяло всички тези хора показват страхотни автобиографии. Особено хората от " Продължаваме промяната ".

" Има контракт в рамка, каквито се продават за по 20 $. Наказанията за този вид фалшификации са ниски. Съпоставката със фотосите от тези уеб сайтове са идентични. Както и на Кирил Петков, дипломата на Асен Василев е хоризонтална, а не както е достоверната отвесна. Няма записи в Харвард какви стопански специалности е изучавал Василев, не е и в юридическите регистри ", сподели още юристът.

" Тук би трябвало да се означи нещо значимо. Аз не настоявам, че Асен Василев въобще не е учил там. Напротив, той публично има прекарани 3 семестъра в Харвард Колидж. Системата на университета, както е и по другите огромни университети е, че с цел да те одобряват в тях, е нужно да представиш тапия с отлични оценки по три матури. Само че ние в България имаме две матури.

Затова преди да аплайваш в университета Харвард, би трябвало да запишеш този Колидж, в тази ситуация на Василев е Харвард Бизнес Колидж. Това е един тип подготве.

Едва по-късно можеш да аплайваш за самия университет. Ние имаме данни, че Василев е минал този Колидж, само че по-късно въобще няма данни какво се е случвало. Още повече по времето, когато твърди, че е учил бакалавър и магистър е работил в огромна компания. По принцип с ученическа виза това не можеш да го правиш, не можеш да работиш. Относно това че е учил в юридическя факултет е доста подозрително, тъй като най-после се поставя на практика изпит, който Василев сигурно няма ", изясни Божилов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР