Преди дни ви разказахме за модернизираното обучение по чужди езици

...
Преди дни ви разказахме за модернизираното обучение по чужди езици
Коментари Харесай

Дигиталната среда подпомага връзките между предметите в училище

Преди дни ви разказахме за осъвремененото образование по непознати езици в 18-то приблизително учебно заведение " Уилям Гладстон ". Иновациите обаче не стопират до тук.

Интерактивни задания, цифрови дъски, 3D принтери, компютърно моделиране и напълно актуализирани кабинети по физика, химия и биология са измежду софтуерното развиване на образователното заведение.

" За да се приготви един прекрасен, логичен, интердисциплинарен и интерактивен урок изисква отдаденост, посветеност, самообладание и професионализъм на учителите ", съобщи шефът Вили Стойчева.

Дигиталните нововъведения обгръщат паралелките от 1-ви до 12-и клас.

Математически детайли на географската карта е упражнителен урок, който се преподава от двама учители - по математика и география. В класната стая децата са разграничени на тимове и работят дружно по групи. Процесът улеснява преподавателите при изпитването на учениците, тъй като се прави връзка с цифровите екрани към основната дъска. Този способ разрешава по-бърза инспекция на знанията и провокира усърдие в учениците.

" Не е нужно да ставаш пред целия клас - нещо, от което на моменти много деца биват уплашени и се тормозят ", изясни преподавателят по география Лазар Павлов. Така учениците могат от място да вземат решение задания, свързани с експедиции и търсене на съкровища. Това, съгласно него, работи извънредно добре изключително в прогимназиален стадий.

Учениците разполагат с електронни учебници и такива, които се дават от учебното заведение. По-голяма част от образователното наличие се застъпва за действия по ползи като естествени науки, механически и математически. Децата имат и тетрадки и учебници, само че при този вид образование не са нужни, счита Павлов.

Проектът " Твоят час " започва през 2016 година, като приблизително по към 250 000 възпитаници годишно в страната са взели участие в дейностите по ползи.

Математически задания и калкулации на мащаби и дроби улесняват проучването на детайлите от географската карта. " Всеки един предмет има връзка с разнообразни предмети. Идеята е учениците да схванат, израствайки, че няма нищо независимо. Географията не се учи просто тъй като е единствено география, по този начин и математиката. Всички тези предмети са в нашия живот ", акцентира преподавателят.

Какво се случва обаче, в случай че някой от цифровите екрани не работи?

" Веднага този тим се разформирова и бива разпределян към останалите. Целта е тези деца да наблюдават урока и да вземат решение при подложен проблем ", изясни Павлов.

Дигиталните нововъведения основават по-добра връзка сред преподавателите и учениците, както и удобна среда за по-лесно асимилиране на материала.

Мотивацията, ангажираността на учениците и учителите, както и положителното отношение посред им движат напред институцията, показа още шефът и изрази мнение, че възпитанието на децата е от основно значение за техния прогрес.

Директорът разгласи, че ще насочи старания за съвършена цифрова среда и непрестанно възстановяване на квалификацията на учителите. По думите й, съществува дребен % възпитаници, които не могат да бъдат включени в проектнобазираното обучение поради фактори като фамилната среда и възпитанието им. Това изисква от учителите повече старания и процесът се забавя. " Всичко обаче се реализира с труд, задълбочени старания и вложение на старание във всяко нещо, което вършим ", уверена е Вили Стойчева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР