Преди дни стана ясно,че кандидатът за поста генерален директор на

...
Преди дни стана ясно,че кандидатът за поста генерален директор на
Коментари Харесай

И СЕМ се надупи на властта! Нямало проблем със стажа в Алфа на фаворита на Борисов за шеф на БНТ!

Преди дни стана ясно,че претендентът за поста общоприет шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков през 2017г е бил програмен шеф на телевизия "Алфа ". От Съвет за електронни медии потвърдиха,че "автобиографията му е по този начин написана, че,че от нея излиза наяве,че Кошлуков продължава да работи в медията ". Това е малкия екран, в чиято програмна скица участва предаването "Атака в деяние " и се популяризира на страниците на партийния вестник.

Въпреки това от регулатора не виждат проблем,че единият от претендентите е обвързван с медията и е в тясна връзка с една от партиите в ръководещата коалиция. От Съвет за електронни медии също обясниха,че съгласно тях няма нарушение на нормата, записана в Закона за радио и телевизия съгласно, която се подсигурява "независимост на доставчиците на медийни услуги и на тяхната активност от политическа и икономическа интервенция "

"това,че някой работи някъде не значи взаимозависимост " разясняват от Съвет за електронни медии пред Madiapool.

На 16ти август следва Съвет за електронни медии да вземе решение кои от позволените претенденти ще могат да показват концепциите си и да вземат участие в надпреварата.

"Има такива претенденти,чиито концепции не дават визия за развиването на Българска национална телевизия, въпреки и официално механически да дават отговор на всички условия. С гласоподаване в Съвет за електронни медии ще бъде взето решение кои от тях да не бъдат позволени " споделиха от регулатора.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР