Преди дни се проведе конгрес в Берлин и имаше специален

...
Преди дни се проведе конгрес в Берлин и имаше специален
Коментари Харесай

Шефът на ВМА: Грип В, който идва, е по-опасен от коронавируса. Презапасяването не върши работа

Преди дни се организира конгрес в Берлин и имаше специфичен панел за ковид. Експертите недоумяват суматохата и свръхмерките. Тази зараза по нищо не се отличава от останалите. Далеч по-опасен е Грип В, който идва. Какво ще направиш с питателните артикули, като се презапасяваш? Абсолютно нищо. Това сподели шефът на ВМА Венцислав Мутафчийски по БТВ.
Всяка зараза, която е рискова, би трябвало лекарите да са добре предпазени. Съсипват се здравните запаси от срана на експерти. Тази зараза не се отличава от други респираторни инфекции. През 2012 година имаше надалеч по-опасна зараза.

Трябва да реплицираме европейските ограничения против вируса в България. Досега научните изявления бяха откъслечни.

Сега излезе обява, която третира 72 000 души и преглежда смъртността. Смъртността е идентична с тази при грип В. Трябва да има по-голяма нерешителност при хора с хронични болести. Усилията са ориентирани в доста държави- Съединени американски щати, Русия, Китай и т. н. Една ваксина, с цел да се пусне измежду популацията, би трябвало доста време, с цел да се тества за сигурност.

Няма потвърден случай на ковид у нас. Разкриват се две нови лаборатории в Стара Загора и Варна. Стоим по-добре от Румъния по взети ограничения против ковид.

Ако има ковид, санитарните управляващи би трябвало да издирят всички контактни лица, които да се слагат под карантина. Ако гнездата се реплицират, към този момент може да се подхващат други ограничения, познати с грипните ваканции. Препоръките са-лични хигиена, ограничение на контактите, да сме на повече от 1,5 метра при контакт. В фамилията не вършим нищо по-особено от това.

Важно е по какъв начин ще се държат хората в такава обстановка. Рискови страни са Китай, Италия, Иран, Южна Корея и Япония. Прибирайки се оттова, в самолета би трябвало да се попълни анкетната карта, която отива в РЗИ и при персоналният доктор. Важно е да се знае къде отива този човек, дружно със фамилията. Препоръчва се носенето на маска у дома.

В Япония хората от тези дестинации остават у дома. И в случай че имат висока температура и кашлица, на четвъртия ден се свързват с персоналния доктор. Изключения се вършат с бременни и хора с хронични болести. Като вдигнем 37, 5 температура, по-добре да изчакаме още един ден, преди да се обадим на доктор. Съмнително е да ни подмине ковид.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР