Преди дни кметът на район Централен откри нов паркинг с

...
Преди дни кметът на район Централен откри нов паркинг с
Коментари Харесай

Баланс между асфалт и зеленина? Стаменов откри поредния паркинг, а обещания парк кога?

Преди дни кметът на регион " Централен " откри нов паркинг с над 50 места, по време на рязане на лентата той увери, че съблюдава политиката за баланс сред асфалта и зеленината. Паркингът е идеална поддръжка на тези му думи, защото месец по-рано Георги Стаменов към този момент бе заречен нов огромен парк в региона при кръстовището на бул. " Княгиня Мария Луиза " и бул. " Източен ". 

Но в случай че паркингът е реалност, паркът е заблуда. И освен - теренът към този момент се е самооформил като комфортен паркинг, необезпокоявани шофьорите дори са си прокарали черен път, с цел да излизат без проблем на булеварда.

Заради дъждовете, обаче, цялата зона се трансформира в кално мочурище, а кална локва с размер на малко езеро създава затруднения на хилядите пешеходци, които са пренудени да минават през платното на булеварда, а не по тротоара. А когато слънцето напече в близост се стели същинска прашна пелена. 

Plovdiv24.bg следи тематиката през цялото време. През април 2017-та бяхме първите, които оповестиха положителната вест на своите читатели - тогава кметът на региона Георги Стаменов описа за Plovdiv24.bg , че се© Plovdiv24.bg отстраняват магазините при кръстовището на бул. " Княгиня Мария Луиза " и бул. " Източен ", а на тяхно място ще се появи нов огромен парк. Plovdiv24.bg наблюдава и последващите стъпки на администрацията, заравняването на терена и прочие. Уви - за времето от април 2017-та до юни 2018-та теренът просто доби популярност на изоставено леке в сърцето на града.

Припомняме, че на 27 април тази година Георги Стаменов още веднъж анонсира публично проектите си за зоната, като - по думите му, планът за парка ще е на стойност 200 000 лв.. А на 14 юни откри паркинг.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР