Преди дни художникът Иван Тотев публикува в социалните мрежи снимка,

...
Преди дни художникът Иван Тотев публикува в социалните мрежи снимка,
Коментари Харесай

След скандала: Възстановяват паното на Енчо Пиронков

Преди дни художникът Иван Тотев разгласява в обществените мрежи фотография, на която се вижда замазаното платно на именития Енчо Пиронков в подлез на бул. „ България “. Снимката бързо се популяризира из обществените мрежи и провокира вълна от публично неодобрение. Самата Вида Пиронкова - щерка на именития художник разгласява в обществените мрежи апел „ да изправим този вандализъм “, оповестява " Трафик ".
Преди дни художникът Иван Тотев разгласява в обществените мрежи фотография, на която се вижда замазаното платно на именития Енчо Пиронков в подлез на бул. „ България “. Снимката бързо се популяризира из обществените мрежи и провокира вълна от публично неодобрение. Самата Вида Пиронкова - щерка на именития художник разгласява в обществените мрежи апел „ да изправим този вандализъм “.



Ралев разкри, че намиращото се на това място пано е покрито с фасаген в цялостен цвят, с цел да може подлезът да изглеждапо-добре. Това се случило още преди години, защото с течение на времето паното последователно се покрило с графити.

В резултат от бурните публични реакции, следва фасагенът да бъде почистен с пароструйка. Това, обаче, няма да е задоволително за възобновяване му. Паното има потребност и от намесата на реставратори, които да възстановят изображението върху него.

„ Това са непотребни разноски “-коментират жители,- „ Когато вършат това, не си дават сметка, че чистенето излиза от джоба ни “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР