Преди дни художникът Иван Тотев публикува в социалните мрежи снимка,

Преди дни художникът Иван Тотев публикува в социалните мрежи снимка, ...

След скандала: Възстановяват паното на Енчо Пиронков.

Преди дни художникът Иван Тотев публикува в социалните мрежи снимка, на която се вижда замазаното платно на именития Енчо Пиронков в подлез на бул. „България“. Снимката бързо се разпространи из социалните мрежи и предизвика вълна от обществено недоволство. Самата Вида Пиронкова - дъщеря на именития художник публикува в социалните мрежи призив „да поправим този вандализъм“, съобщава "Трафик".
Преди дни художникът Иван Тотев публикува в социалните мрежи снимка, на която се вижда замазаното платно на именития Енчо Пиронков в подлез на бул. „България“. Снимката бързо се разпространи из социалните мрежи и предизвика вълна от обществено недоволство. Самата Вида Пиронкова - дъщеря на именития художник публикува в социалните мрежи призив „да поправим този вандализъм“.Ралев разкри, че намиращото се на това място пано е покрито с фасаген в цял цвят, за да може подлезът да изглеждапо-добре. Това се случило още преди години, тъй като с течение на времето паното постепенно се покрило с графити.

В резултат от бурните обществени реакции, предстои фасагенът да бъде измит с пароструйка. Това, обаче, няма да е достатъчно за възстановяването му. Паното има нужда и от намесата на реставратори, които да възстановят изображението върху него.

„Това са излишни разходи“-коментират граждани,- „Когато правят това, не си дават сметка, че чистенето излиза от джоба ни“

Източник: blitz.bg