Преди дни Европейската комисия разреши употребата на нова, адаптирана ваксина

...
Преди дни Европейската комисия разреши употребата на нова, адаптирана ваксина
Коментари Харесай

COVID-19 се завръщат, имунизират хората над 65 години във Великобритания

Преди дни Европейската комисия позволи използването на нова, приспособена ваксина против COVID-19, която би трябвало да защищити хората и от последните разновидности на ковид. Тъй като някои от тях се считат за по-силно заразни, здравните специалисти чакат предизвикателна зима, а Англия реши да изтегли с месец по-рано имунизационната си акция.
Прочетете още
Проучване сподели, че във Англия всеки ден към този момент има над 90 000 инфектирани с ковид, което е двойно повече по отношение на август. Правя конкретизиране, че това са данни от проучване, което се прави посредством тестване на хора на инцидентен принцип, а не на база позитивни проби при заболели, каквато е практиката в България. Още в края на пандемията Лондон се отхвърли от нея, тъй като счита, че не дава действителна визия за мащабите на заразяване, защото все по-малко хора се тестват непринудено. От Световната здравна организация също предизвестяват, че това е сериозен проблем, който пречи да се вземат навременни ограничения против талази от заразяване.

Не единствено тестването на инцидентен принцип, само че и приемът в лечебни заведения демонстрира, че коронаврусът се завръща на Острова. Нуждаещите се от болнично лекуване след заразяване са се нараснали с 30% през последния месец, което принуди английските здравни управляващи да стартират още от 11 септември имунизационната си акция против ковид и грип.

" Макар да не можем да посочим точна цифра, съгласно нас има стотици хиляди хора по света, които в този момент лежат в болница с коронавирус. Освен това още хиляди не престават да умират от това заболяване. Искаме да се борим по-добре с COVID-19, тъй като към този момент имаме средствата да го създадем. Можем да използваме ваксини, с цел да предотвратим тежко заболяване. Mожем да използваме лечебни способи, които да претовртатят тежки болести и смъртни случаи. Може още доста да се направи. COVID-19 продължава да е измежду нас, опасността не си е отишла, само че ние сме в доста по-добра позиция, в сравнение с бяхме преди една или даже преди две години ", съобщи лекар Мария ван Керкхов от СЗО.

Въпреки че е измежду страните, в които има открити случаи на заразяване с едни от най-новите разновидности на ковид, за които към момента малко се знае, Англия не счита да се връща към имунизиране на всички жители, както правеше в разгара на пандемията. Засега поканени за ваксина са единствено хората над 65 година, живеещите и работещите в обществени домове, медиците на първа линия и имащите отслабена имунна система. Освен против COVID-19 те ще получат предпазваща инжекция и против грип.

" Искам да подчертая, че е в действителност е извънредно значимо хората, които са изложени на максимален риск да си създадат бустър, да си сложат спомагателна ваксина. Не чакайте! Най-важното обръщение от мен е – не чакайте да пристигна идната имунизационна акция! Ако сте в рискова група и е време да получите бустър – направете го незабавно! ", приканва лекар Керкхов. 

Англия не е единствената страна, в която случаите на заразяване с ковид внезапно се усилват. В Съединени американски щати също се следи сходна вълна и там с изключение на към ранно имунизиране прибегнаха и до връщане на маските в някои учебни заведения с доста заболели от COVID-19.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР