Преди ден стартираха изслушванията по делото на Федералната търговска комисия

...
Преди ден стартираха изслушванията по делото на Федералната търговска комисия
Коментари Харесай

Играта на MachineGames по „Индиана Джоунс“ няма да излезе за PlayStation

Преди ден стартираха чуванията по делото на Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (Federal Trade Commission, FTC) против Microsoft. Комисията съумя да издейства краткотрайна възбрана на сливането сред Microsoft и Activision Blizzard и работи за това то да не се реализира изобщо.

Със старта на делото започнаха да излизат и забавни детайлности и вести, които ни разкриват повече за вътрешните работи на двете компании. Една такава вест да вземем за пример се явява това, че подготвяната от MachineGames игра от света на „ Индиана Джоунс “ е планувана да излезе единствено за Windows и Xbox, само че не и за PlayStation.

В началото на 2021 MachineGames зарадваха всички фенове на приключенията с новината, че стартират работа по игра за известния авантюрист и археолог. Все още нямаме никакви детайлности за плана, само че вземайки поради работата на MachineGames по Wolfenstein може да сме сигурни, че това ще е игра, която ще се откроява. Но не и за притежателите на PlayStation конзоли. Признанието за това пристигна от вицепрезидента по маркетинг и връзки в Microsoft Пит Хайнс.

Както евентуално си спомняте Microsoft закупи Zenimax Media в края на 2020 в договорка, с която първите ставаха притежатели на едни от най-известните гейм студиа по света: Bethesda, познати с Elder Scrolls и Fallout сериите, MachineGames (Wolfenstein), id Software (DOOM, Quake), Arkane Studios (Deathloop, Prey, Dishonored), Tango Gameworks (The Evil Within), Alpha Dog и Roundhouse Studios. Самите Microsoft бяха тръгнали в последните години на „ шопинг “ за гейм компании след придобиването на Undead Labs (State of Decay), Compulsion Games (Contrast, We Happy Few), Ninja Theory (Hellblade), Double Fine Productions (Psyhconauts), inXile (Wasteland), Obsidian Entertainment (Fallout: New Vegas, Pillars of Eternity) и всичко това в течение на едвам две-три години. Добавянето на каталога на Zenimax звучеше като черешката на тортата в гейм упоритостите на американската компания, само че наподобява глада им не беше отминал и пристигна предлагането им да закупят Activision Blizzard. По този метод към портфолиото на Microsoft щяха да се прибавят висококачествени заглавия, играни от милиони по целия свят, като Overwatch, Call of Duty, Diablo, World of Warcraft. Дали договорката ще е реалност, следва да забележим.

Запитан от един от юристите на FTC дали договорката сред Bethesda и Disney (собственици на правата за „ Индиана Джоунс “) е предвиждала играта да е мултиплатформена, Хайнс дава отговор позитивно. Но с придобиването на студиото от Microsoft, Bethesda са трансформирали изискванията по съглашението им с Disney, тъй че играта да е Xbox ексклузив (има се поради Windows и Xbox – освен конзолата). Дали Bethesda са го създали по своя концепция или Microsoft са ги заставили да го създадат, не е ясно. Случаят обаче припомня на този с Redfall. Работата по вампирското премеждие на Arkane Austin била стартирала преди придобиването на Zenimax и играта е трябвало да излезе и за PS5. Само че се появили Microsoft и оповестили, че Redfall не би трябвало да излиза за PlayStation.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР