Преди ден депутатът от Държавната дума на Русия Андрей Картаполов

...
Преди ден депутатът от Държавната дума на Русия Андрей Картаполов
Коментари Харесай

Наборна възраст до 50 г. и резерв от 250 хиляди души: Руснаците се готвят за „голяма война

Преди ден депутатът от Държавната дума на Русия Андрей Картаполов разгласи приемането на закони „ за огромна война и обща готовност “. Изявленията на политика провокираха съществено неспокойствие в обществото.

Сенатор Андрей Клишас реагира на думите на Картаполов. Той напомни, че в закона за военната регистрация, чиито промени Картаполов изясни, не се загатват готовност и война.

„ Разбира се, би трябвало да прочетем още веднъж закона след гласуването в Държавната дума, нямаше признаци на готовност, нямаше огромна война “, написа той в Telegram.

Ръководителят на Министерството на защитата на Руската федерация Сергей Шойгу съобщи, че продължава набирането на военнослужещи в редиците на съветските въоръжени сили за НМО в Украйна.

Сега военнослужещите по контракт се употребяват за образуване на войски. В същото време медиите обръщат внимание на обстоятелството, че указът за частична готовност продължава да работи.

На този декор Шойгу сподели, че към 1330 военнослужещи по контракт всеки ден постъпват в редиците на въоръжените сили на РФ, което е почти един полк. Ведомството е възнамерявало процеса на набиране и в случай че темпото се резервира, това ще докара до основаването на армейски корпус, за чиято поддръжка ще бъдат трансферирани четири хиляди единици военна техника.

До средата на юли 2023 година повече от 144 000 чиновници по сигурността към този момент са подписали контракти. От тях, както съобщи министърът, ще бъде образувана аварийна войска.

Според анализатори до края на годината 250 000 души ще постъпят в редиците на въоръжените сили на РФ като част от договорната работа.

Според промените на второто четене на проектозакона за повишение на наборната възраст в Русия, ръководителите на районите на страната ни по време на интервала на готовност ще могат да основават специфични предприятия, които да оказват помощ на силите за сигурност да поддържат реда

Както посочва ТАСС, в текста се споделя, че висшите изпълнителни органи на съставните формирания на Руската федерация, в които са основани предприятия, ще могат да получават военно стрелково оръжие, както и патрони за краткотрайно прилагане.

Други детайлности не се дават.

Припомняме, че от 1 януари 2024 година наборната възраст за военна работа ще бъде от 18 до 30 години.

В същото време първият заместник-председател на комисията по защита на Държавната дума Алексей Журавльов в интервю за Ведомости заяви, че наборната възраст в Русия би трябвало да бъде увеличена до 40 или даже 50 години. Според него всеки би трябвало да служи в армията.

„ Сега тези, които са „ надалеч обратно “, държат отбраната начело – и би трябвало да кажа, че се оправят добре, защото украинското контранастъпление към момента не е сполучливо “, означи депутатът.

Според него е належащо още от детската градина да се " учим да пазиме Родината ", изключително " когато тя е в заплаха ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР