Преди да се случи реално евакуацията на моряците, три седмици

...
Преди да се случи реално евакуацията на моряците, три седмици
Коментари Харесай

Посредникът, изпратил моряците на Царевна: И Русия, и Украйна, запазиха живота на екипажа

Преди да се случи действително евакуацията на моряците, три седмици по-рано подготвихме самата евакуация, като имахме два несполучливи опита. Работеше се по два разновидността - по суша и по вода, само че не се състояха. 

Това разяснява пред Нова тв притежателят на компанията, изпратил българските моряци на " Царевна ", Николай Стефанов. 

В деня, в който беше плануван третия опит за евакуация, сутринта един от сътрудниците е решил самичък, по лична воля, да напусне кораба. Капитанът не е съумял да го спре. Ние бяхме в неопределеност за ставащото в продължение на два часа и половина. Не знаехме какво прави сътрудника и къде отива. Това беше призори сутрина в 6 часа. През това време той съумял да стигне до боен пост и там му дават да се върне назад и да каже на екипажа, че имат час ии половина време да си вземат багажа и да се изтеглят, описа той.

Самата евакуация не е била доста притеснителна за моряците като се изключи първите няколко метри, през които е трябвало да изминат. Притичвали са един по един с заплаха от обстрел, описа той.

Трябва да сме почтени за тази евакуация. Затова желая да благодаря и на двете воюващи страни. Без никакъв политически привкус, ние държим признателност на двете воюващи страни, тъй като те не използваха кораба за агитация, моряците не станаха жертва. В карйна сметка и Русия , и Украйна, резервираха и кораба, и хората, разяснява той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР