Преди 25 години от конвейера слиза първата кола от легендарния

...
Преди 25 години от конвейера слиза първата кола от легендарния
Коментари Харесай

Ауди А4 става на 25 години

Преди 25 години от конвейера слиза първата кола от именития към този момент модел Audi A4. От тогава до момента марката с четирите кръга е произвела над 7,5 милиона автомобила от тази популярна серия. Четвърт век след появяването му на бял свят, известността на Audi A4, който към този момент е в своето пето потомство, не понижава. С 344 586 продажби през 2018 година A4 е най-продаваният модел на немската марка в международен мащаб. Почти всеки пети създаден автомобил на Audi е от това семейство.

Със своя пазарен дебют през 1994 година в ролята си на правоприемник на обичаното нацяло потомство водачи Audi 80 новото Audi A4 сложи нови мащаби в своя клас. Моделът завоюва милиони почитатели с помощта на неповторимото комбиниране от грациозност, състезателен дух и комфорт.

Още през 1995-а - първата цялостна година от производството му, А4 се трансформира в същински бестселър: тогава от конвейера слизат внушителните 272 052 екземпляра. Днес с множеството си системи за подкрепяне на лидера моделът продължава да впечатлява в своя сегмент. „ От четвърт век насам Audi A4 въплъщава философията на марката с четирите пръстена на емблемата както никой различен модел. Той е синоним на върхови технологии в премиум-сегмента на междинния клас, както и на новаторски технологии за произвеждане на най-високо равнище “, отбелязва Алберт Майер, шеф на завода в Инголщад. „ За нашата съществена индустриална база Audi A4 има стратегическо значение. Неуморната работа на нашите чиновници и тяхната откровена отдаденост към марката са главен фактор за извънредно сполучливата история на A4. “

Петер Мош, ръководител на управителния съвет на AUDI AG: „ A4 е знак на триумфа на марката Audi. С доста усърдие и отдаденост нашите служителки и чиновници направиха вероятен този триумф, освен това в продължение на цели 25 години. Това е голямо достижение, от което ние в ролята си на директорски съвет се усещаме в действителност горди, и за което сърдечно поздравяваме екипа на компанията “.

Междувременно Audi A4 към този момент се намира в своята пета генерация (на пазара от 2015 г.), а търсенето е все по този начин огромно. Броят на купувачите, които стопират избора си на моделното семейство A4, е максимален в Китай, Германия и Съединени американски щати. Така през 2018 година всеки пети продаден от Audi автомобил на немския пазар е точно от този модел. В Китай създадената особено за локалния пазар удължена версия на А4 е най-продаваният модел на Audi.

С създадени до момента над 7,5 милиона екземпляра A4 е най-успешният модел на Audi за всички времена. От дебюта на четвъртото потомство на A4 през 2007 година производството на модела е концентрирано в немските фабрики на компанията в Инголщад и Некарсулм. Наред с това Audi има и локално произвеждане на А4 в Азия: в Чанчун (Китай) и Аурангабад (Индия).
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР