Преди 20 години, на 31 октомври, 13-годишната сърфистка Бетани Хамилтън

...
Преди 20 години, на 31 октомври, 13-годишната сърфистка Бетани Хамилтън
Коментари Харесай

Момичето, което на 13 г. губи едната си ръка след нападение от акула, а днес е сред най-добрите сърфистки в света

Преди 20 години, на 31 октомври, 13-годишната сърфистка Бетани Хамилтън е нападната от четириметрова тигрова акула, което води до загуба на лявата й ръка. Хамилтън и нейна близка другарка Алана Бланчард, която сега е професионална сърфистка, се любуват на прелестното време на гребена на вълните в родното им място Tunnels Beach на северния бряг на остров Кауай в Хаваи, когато се случва нещастието.
 Валерия Гогунская - момичето, което кара лонгборд като никое друго
Момичето, което кара лонгборд като никое друго

Истинско изкуство на колела

Въпреки трагичния случай, Хамилтън освен оживява, само че и не се отхвърля да прави това, което ѝ носи наслада. Тя продължава да сърфира и служи като ентусиазъм за хората, преодоляващи провокациите в живота.

След като губи ръката и съвсем две трети от кръвта си, животът и бъдещето й в сърфа са всичко друго, само че не и обезпечени. Да сърфираш с една ръка е сложна задача и да го правиш професионално съвсем невероятно, само че когато съчетаеш немислима пристрастеност, непоколебима устойчивост и желанието да изпълниш цели за цялостен живот, невъзможното наподобява малко по-осъществима задача.

Ако изгубят ръка при офанзива на акула, множеството хора биха се пробвали да избегнат връщането на мястото на случая, само че не и Хамилтън. " Предполагам, че пристрастеността ми към сърфирането надви над страха ми от акули и просто изчаках лекарят да каже, че мога да вляза в океана. "

Положителният метод към случилото се на Бетани също по този начин й дава неповторима позиция за живота след офанзивата. " Поглеждайки обратно, виждам цялата хубост и положително, което идва от загубата на ръката ми. " По знамение, единствено 26 дни след офанзивата, тя се връща назад на борда си. Две години по-късно е републиканска шампионка.

Вярата на Хамилтън се оказа решаваща за нейното завръщане в спорта. " Когато настъпят сложни моменти ", споделя Хамилтън пред CNN World Sport, " несъмнено разгадавам на вярата си в Бог и просто си споделям: " Хей, Боже, не знам за какво изгубих ръката си, само че се пробвам да ти имам вяра и да знам, че от тази обстановка може да пристигна нещо доста положително. "

Ако вярата на Хамилтън й помага да сърфира още веднъж, то нейните естествени качества и работна нравственос я издигат до върха в спорта. Тя печели националния шампионат на Националната асоциация по сърфиране за и под 18 години през 2005 година Тя прави своя дебют в Световното турне през 2009 година, като най-хубавият й резултат идва през 2016 година, когато побеждава тогавашната шесткратна международна шампионка Стефани Гилмор, международната номер едно по това време - Тайлър Райт и приключва на трето място на Fiji Women`s Pro.
 Кара Скрубис - момичето с ампутиран крайник, което преподава балет
Момичето с ампутиран крайник, което преподава балет

За мощния дух няма невъзможни неща

В момента към този момент брачна половинка и майка на четири деца, Хамилтън се оправя с нови провокации всеки ден и се радва да измисля по какъв начин да преодолява всяко от тях, не на последно място " към момента се пробва да разбере по какъв начин да скача на въже с една ръка ".

Нейното неповторимо пътешестване и позитивна позиция въодушевяват хора по целия свят, като през 2019 година се появява и документален филм, отдаден на живота ѝ, озаглавен Bethany Hamilton: Unstoppable. Филмът демонстрира забележителното пътешестване на Хамилтън и акцентира нейните триумфи над всяко затруднение, което животът й слага - от сърфирането с една ръка до развъждането на децата ѝ.
 Най-опасните плажове с акули в света
Най-опасните плажове с акули в света

Ето по какъв начин наподобява топ 5

С предпочитание да насърчи другите да " живеят неукротим живот ", тя споделя, че се усеща " привилегирована да бъде образец за подражателство ".
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР