Преди 2 седмици имаше Черноморски циклон, който кръстихме бандит“, защото

...
Преди 2 седмици имаше Черноморски циклон, който кръстихме бандит“, защото
Коментари Харесай

Лоша новина за тези, които вече са на морето

 Преди 2 седмици имаше Черноморски циклон, който кръстихме " престъпник “, тъй като провали почивката на море на доста българи. Сега сега стартира вторият подобен " престъпник “, сподели пред bTV климатологът проф. Георги Рачев. 

И добави, че през днешния ден вали във Варна, през вчерашния ден е прикапало в Бургас. " И през днешния ден по Черноморието ще бъде дъждовно на фона на ясно и хубаво слънчево време в Централна България, сподели проф. Рачев.

Но вторият циклон ще е с много по-топли градуси от предишния. Температурите по Черноморието ще са сред 21-23 градуса.

Оказва се, че този циклон ще дефинира времето три дни. " Не че няма да има слънце, не че няма да има плаж за летовниците, само че ще прикапва “, разяснява климатологът.

Във Варна вторник, сряда и четвъртък се чакат и гръмотевични стихии, само че преваляванията ще са алегорични. Време му е на времето да се кротва “, сподели проф. Рачев.  

" Слънцето го закачаме като в Гърция и се радваме на фантастични температури от 28 до 31 градуса. Това ще е трета гореща вълна в България за тази година. Ще стартира след изборите в понеделник 12-и и ще продължи до 15-и юли. Тогава живакът ще доближи до 35-36 градуса.

Топлото време провокира доста пожари в Кипър. " Който не е виждал горски пожар, не може да си показа какво страшилище е, няма гасене току-тъй, единствено самолети могат да го угасят, виждате има изгорели постройки и 4-ма души починали, ето какво остава след горски пожар. Трудно е, средиземноморски остров е, няма по какъв начин да го загасиш елементарно “, сподели климатологът.

И напомни, че в Атика преди 4 години при пожар са изгорели 70 души.

" По отношение на тропическа стихия Елза, която прекосява към този момент Куба, оказа се, че не е нанесла огромни вреди каквито се предвидиха, силата напразно е 90-100 км, което е малко, той ще прекоси Куба и след това ще се насочи към Джорджия и така нататък и ще премине в тропическа стихия, а не в циклон, какъвто е сега. Засега няма съществени вреди. Но да не забравяме че това е началото на циклона “, разясни проф. Рачев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР