Преди 13 години шумен скандал разтръси Министерството на външните работи.

...
Преди 13 години шумен скандал разтръси Министерството на външните работи.
Коментари Харесай

След като съсипа блестящ посланик и затвори посолството ни в Тайланд, Красимира Трифонова удуши зет си

Преди 13 години гръмък скандал разтръси Министерството на външните работи. Едно от аташетата в посолството ни в Тайланд подава тъжба против новия дипломат Камен Величков като го упреква в полов тормоз. Това е 41- годишната  /тогава/Красимира Трифонова, която към оня миг е трето аташе в задачата ни. До идването на Величков, се изживява като дипломат и стига даже до там да си отпечата визитки, на които под името й стои длъжността " дипломат ". Комисията за отбрана от дискриминирането оневинява Величков, само че в това време той е отзован, а блестящата му дипломатическа кариера, градена с години е унищожена. 
Прочетете още
Тогава от Външно не оповестяват името на " жертвата ", само че това е Красимира Стефанова. Кариерата й продължава в посолството на България в Турция и по-късно в министерството, с цел да завърши в ареста с обвиняване в ликвидиране.54-годишната Красимира Трифонова, упрекната, че е удушила зетя си Пейо Пеев, е дълготраен чиновник на Външно министерство.



Престъплението е осъществено в съучастничество с щерка й Габриела Славова, която е упрекната, че е пречила на мъжа си да излезе от колата, до момента в който майката го душила. Тя също е обществена личност- през 2021 година, е претендент за народен представител от " Продължаваме промяната ". Габриела Петрова Славова е на 12-о място в бургаската листа на партията.



Името й още стои в уеб страницата на бургаската община като завеждащ отдел " Превенции и младежка политика ". Когато постъпва в общината през 2020 година като младши специалист, тя подава декларация за имущество и ползи в КПКОНПИ. Там написа, че е член на управителните препоръки на две организации с нестопанска цел - Сдружение " Възраждане за България " и Фондация " Антикорупционен институт ". Имала е и компания " Интербиоресурси " ЕООД, към този момент закрита. 

Габриела Славова има 6- годишно дете от Пеев, с който е сключила брак, малко преди да роди второто си дете. То обаче е от някогашния народен представител от " Продължаваме промяната " Велико Минков, с който тя е имала връзка. 

Двете дами са задържани, откакто в подножието на Витоша е открит автомобил с мъртвец на мъж в него. По колата имало следи от опит за палеж, с който убийците са се пробвали да заличат следите от закононарушението. Столичните криминалисти бързо стигат до причинителите и Красимира Трифонова и щерка й са задържани. Делото, на което бяха гледани ограниченията им за неотклонение беше заскретено, откакто юристите на двете поискаха съвещанието да бъде при закрити врата, защото майката е публично известна персона, както и да не бъдат изнасяни обстоятелства и условия към персоналния живот на двете обвинени. 

Хора, работили със Стефанова я дефинират като " цялостен умопобъркан ". Хората, които работят там, се се опасяват да остават в една стая с нея, защото са наясно че могат да бъдат упрекнати от нея без обстоятелства. Преди да подаде тъжба против дипломат Величков, тя се пробвала да го дискредитира по разнообразни способи. Криела формалните предложения, които дошли за разнообразни събития и ходела тя самата на тях. Лепяла по вратите на кабинетите бележки със заклинания, заравяла вълшебства в двора на посолството. Въпреки неналичието на сдвидетели и обстоятелства, тя съумява да съсипе кариерата на Величков. Според осведомени, по това време Стефанова парадира с контактите си с втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов. Баща й също е много авторитетен в дипломатическите среди и това й оказва помощ да излезе победител в интригата.

През 2011 година КЗД  отхвърля обвиняванията в тормоз и дискриминация, отправени против дипломат Камен Величков, краткотрайно ръководещия Владислав Спасов и министъра на външните работи Николай Младенов от някогашния консул в Тайланд Красимира Трифонова. " След точно и изчерпателно разискване на събраните в хода на производството писмени доказателства, свидетелски показания и пояснения на страните " разширеният петчленен състав на КЗД е стигнал до извода, че всички изказвания на жалбоподателката Трифонова против К. Величков са " неоснователни и недоказани ". 



Според участници в инспекцията, пратена от Младенов, от самото начало консулката е оказвала напън, ругаела хората от Външно, че не си правят качествено работата. Така и не се схваща какъв е резултатът и какво е докладвано на министър на Младенов, само че с обяснението липса на средства той взема решение да закрие задачата в Тайланд.

Сега българите, които живеят там, би трябвало да пътуват до Ханой, с цел да употребяват услугите на задачата. 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР