Преди 11 години оръжейният бос и крупен бизнесмен Младен Мутафчийски

...
Преди 11 години оръжейният бос и крупен бизнесмен Младен Мутафчийски
Коментари Харесай

От естествена смърт ли умря Младен Мутафчийски или бе отровен? Ексхумация казва истината

Преди 11 години оръжейният необут и огромен предприемач Младен Мутафчийски умира ненадейно даже за най-близките си. За живота и гибелта на Мутафчийски е писано доста през годините, само че инцидентно или не някои от най-скандалните обстоятелства към последните му дни не участват в купищата медийни изявления, отдадени на олигарха.
И тук на първо място изниква въпросът – естествена или умишлена бе гибелта на Младен Мутафчийски, пита източник на Narod.bg в умишлен сигнал?
Въпреки формалната констатация, че оръжейният необут умира от инфаркт, мнозина негови близки и до ден-днешен настояват, че гибелта му надалеч не се дължи на естествени аргументи.
Анонимни очевидци на прокуратурата описват, че единствено броени дни преди да се пресели в по-добрия свят, олигархът показва чудесно здраве и военен дух. Той играе тенис с другари и води деен живот, като по нищо не проличава да има каквито и да е било здравословни проблеми.
Тук е моментът да напомним, че в действителност Младен Мутафчийски не е елементарен предприемач, а минава за един от създателите на престъпната формация СИК. Неговата роля при основаването на групировката е забележителна, само че името му някак си постоянно е оставало в сянка.
Същевременно е значимо да се означи, че през последните години на своя живот Младен Мутафчийски е в очевиден спор с другия емблематичен сикаджийски необут – 57-годишния Младен Михалев – Маджо. Макар и в предишното двамата да минават за близки сътрудници, през последните години от битието на Мутафчийски той се намира в открит спор с Маджо.
В началото двамата са съседи в общ парцел в подножието на Витоша. В края обаче Мутафчийски той влиза в пряк конфликт с Маджо, като вследствие даже строи ограда, с която разделя досегашния им общ двор и басейн.
Днес в къщата на Мутафчийски живее не какъв да е, а една от дъщерите на Младен Михалев – Маджо, а целият регион към първокласния парцел в подножието на Симеоново е наобиколен с десетки охранителни камери.
Сега очевидците настояват че точно поради този спор през последните години на своя живот Младен Мутафчийски афишира банкрут на лъскавия си хотел „ Хелена Ризорт” в курорта Слънчев бряг. Любопитно е, че това се случва единствено 7 месеца преди гибелта на олигарха, като доближени до бизнес-далаверите му настояват, че банкрутът действително е бил плануван ход от страна на Мутафчийски, с цел да не трансферира дяловете си на другия прикрит притежател – Маджо.
Трябва да напомним и, че съгласно мнозина наблюдаващи точно Мутафчийски препира парите на Маджо, изкарани посредством престъпна активност още през 90-те години на предишния век.
През 2010 година пък измежду доста среди в София бе обществена загадка, че Мутафчийски и Маджо са в извънредно неприятни връзки, като даже стигат до съда, поради делбата на басейна и парцела, за който писахме нагоре.
Нещо повече – през последните месеци от своя живот Мутафчийски четворно усилва защитата си, като в последна сметка по този начин и не излиза наяве дали той непринудено приема да съобщи „ Хелена Ризорт” в ръцете на Маджо.
Скандалното съдружничество сред двамата бе разкрито още през 2009 година, когато на ваучър във връзка 50-ата годишнина на Слънчев бряг един от архитектите на комплекса разгласи пред публицисти, че двамата съмнителни предприемачи в действителност са съдружници. На идващия ден побеснелият Мутафчийски пък изгони архитекта от „ Хелена Ризорт”.
Днес към този момент е добре известно, че съвсем всичко, което притежаваше оръжейният необут приживе, към сегашния миг се намира в ръцете на Младен Михалев – Маджо. В къщата на Мутафчийски, както към този момент писахме, живее една от щерките на Маджо, а обичаният му ресторант „ Сан Марино” в Бояна също е под контрола на Михалев.
Същата е обстановката и с приказния хотел на Мутафчийски „ Хелена Ризорт”, който отново е в ръцете на емблематичния сикаджийски необут Младен Михалев. Милионерът от Силистра всяко лято е в Слънчев бряг, заобиколен от голямата си защита, като даже някогашните колекционерски коли на Младен Мутафчийски през днешния ден са разполагаем на престъпната емблема от 90-те.
Сега прокуратурата разполага със очевидци със скрита идентичност, защото се опасяват за живота си, които настояват, че гибелта на оръжейния необут няма нищо общо с естествената гибел, а е доста добре изпипано отравяне. По думите им Мутафчийски е изгубил живота си след ликвидиране, което в следствие е било добре покрито с извънредно доста пари.
За да не бъдат застигнати от същата отмъстителна ръка, наказала преди 11 години олигарха Мутафчийски, имената и самоличността им се пазят в загадка.
Същевременно обаче няколко по-смели от тях към този момент са подали сигнал към съответните служби и прокуратурата, с който имат намерение да отворят следствието за гибелта на Мутафчийски отначало.
Ако това се случи, тялото на Мутафчийски ще бъде ексхумирано от първокласната му гробница в Бояна и още веднъж ще бъде подложено на деликатна аутопсия.
Идеята е да бъде направена цялостна инспекция за всевъзможни вероятни типове отрова, запазила се в тъканите на оръжения необут. С това те се надяват най-сетне да бъде реализирано отмъщение и истината за гибелта на Мутафчийски да види бял свят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР