Предаването С Рачков всичко е възможно има все по-нисък рейтинг

...
Предаването С Рачков всичко е възможно има все по-нисък рейтинг
Коментари Харесай

Ще спре ли простотията С Рачков всичко е възможно?

Предаването " С Рачков всичко е допустимо " има все по-нисък рейтинг и високо зрителско отрицание. Това демонстрират формалните пийпълметрични резултати на Нова тв. " Ще спре ли най-сетне тази дивотия " - се питат феновете. 

В последния петък преди Коледа Нова тв излъчи финалния епизод на новия си сериал „ Клетката “. С това беше маркиран краят на есенния ефирен сезон на най-гледаната телевизия в страната. Според формалните пийпълметрични резултати, в този интервал аудиторният дял на Нова тв измежду феновете в дейна възраст (18-49 г.) е 30,4%, което е най-високата стойност в историята на медията. Тази цифра усъвършенства и регистрирания през пролетния сезон връх от 30,1%. 



Освен рекорден ефирен сезон, Нова регистрира и рекорден резултат на развлекателно предаване. Ключовият за праймтайма тази есен пети сезон на рисковия риалити формат „ Игри на волята “ записва най-високия аудиторен дял в историята си – 39,5%. Нова реализира отлични резултати и при останалите развлекателни излъчвания в най-гледаното време.

Рекордни резултати измежду развлекателните излъчвания са регистрирани и в дневната стратегия на Нова – едно от най-дълголетните излъчвания в българския ефир – „ На кафе “ е записало междинен аудиторен дял през есента от над 30%, като това е най-високата му стойност досега. 

Нова резервира и преднината си пред втората телевизия в класацията, която съумява да притегли малко над 21% от аудиторията приблизително за есенния ефирен сезон. Аналогични са резултатите и при по-широката целева група за медията – хората на възраст 18-59 години. Единствено предаването " С Рачков всичко е допустимо " бележи трайно по-ниски резултати от конкурентната Би Ти Ви.



Освен висококачествените развлекателни формати, зад триумфа стоят и публицистичните излъчвания и новините на Нова. Според формалните резултати, измежду феновете в дейна възраст (18-49 г.) всички излъчвания на Нова водят безапелационно пред втората телевизия в класацията.

Поради непрекъснатия цикъл на работа, дефиницията на „ ефирен сезон “ при вести и журналистика е по-трудно използвана, само че въпреки всичко, в случай че условно ограничим пролетния сезон в седмици 7-20 и есенния в седмици 37-48, то пет от изброените шест излъчвания на Нова регистрират и върхове в своята история през есента на 2023 година. Най-висок резултат реализират „ Здравей, България “, „ Събуди се “, „ На фокус с Лора Крумова “, както и централната и късната емисия на Новините на Нова. Лидерството се резервира и при по-широката възрастова група – хората на възраст 18-59 година С това екипът на „ Новини и настоящи излъчвания “ отбелязва най-успешната си година досега.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР