Предателството на любимия е тежък удар, който трудно се преодолява

...
Предателството на любимия е тежък удар, който трудно се преодолява
Коментари Харесай

10 причини за мъжката изневяра

Предателството на обичания е тежък удар, който мъчно се преодолява от множеството дами – те не са склонни да одобряват сходна постъпка, да не помнят, да простят. Затова и нееднократно изневерите са ставали мотив за бракоразвод, за злощастие в фамилията.

Според психолозите аргументите за мъжката невярност се коренят във вроденото му предпочитание за секс с разнообразни дами, инстинкта за размножаване, високите равнища на тестостерон и какво ли още не. Но да си признаем, сходни причини не са изключително успокояващи.

Все отново сме хора, като се изключи че би трябвало да се оправяме с инстинктите си, би трябвало да се научим и да не се подаваме на мимолетните недостатъци, да не нараняваме възприятията на обичаните ни същества. Особено, в случай че държим на индивида до нас.

1. Липса на секс

Сексуалната незадоволеност е една от честите аргументи за мъжката невярност. Можете да мамите себе си колкото желаете като твърдите, че сексът не е приоритет във вашите взаимоотношения, а разбирателството, уважението, съпричастността, само че обстоятелствата са си обстоятелства – мъжете имат потребност от секс.

Ярък и паметен или леко прост, това остава на втори проект. Ако брачната половинка по някаква причина заобикаля да прави обич с мъжа си и даже не прави опити да задоволи физическите му потребности, рано или късно той ще стартира да търси наслаждение другаде.

 10 аргументи за мъжката невярност

2. Не се е налудувал

Точно по този начин може да се изясни изневярата на мъжете, които още от млади са били прекомерно целенасочени – елитно обучение, влиятелна работа, гонене на фантазиите (дом, кола, вила на морето).

В устрема си да реализират идеалния живот, тези мъже просто са пропуснали да излизат с девойки, да се забавляват, да опознаят противоположния пол. Ранният брак при тях утежнява още повече нещата. Често желанието за „ мачовизъм “ при тези мъже се демонстрира на зрелост, когато са постигнали всичките си цели.

3. Скука

Когато един мъж е отегчен, той търси развлечение. Възбуда, риск, чувство за оригиналност – всички тези страсти превземат, разсънват ловния инстинкт. А какво е ловджия без плячка?! Често в такива обстановки самият развой на невярност повишава адреналина, възбужда въображението.

За да предотвратите сходен сюжети, е належащо да осигурите на мъжа си задоволително количество позитивни страсти. Когато двама съпрузи не скучаят един с различен, то и бракът им ще е благополучен.

 10 аргументи за мъжката невярност

4. Не прави оценка връзката

Жените постоянно се оплакват, че половинките им не правят оценка връзката. Това може да се дължи на няколко аргументи. Възможно е това да е естественият модел на държание на брачна половинка и той да не прави оценка никого в обкръжението си.

Възможно е и вашата прекомерна угриженост да е причина за неговото кръшкате. Много психолози са на мнение, че мъжете заобикалят дами, които се трансформират в техни майки, а не в спътници и полови сътрудници.

5. Слабост

„ Той е доста любезен мъж “ – нормално чуваме за мъжете, които при всяка комфортна опция прегръщат колежките на празненството, вършат им похвали или ги целуват за привет. Внимавайте. Възможно е да става въпрос за оня вид мъже, които мъчно устояват на изкушенията.

Те не влагат усеща в изневярата, просто са слабохарактерни и се възползват от всяка комфортна обстановка. Постигат задачата си и не престават, без скрупули и без да се замислят за постъпката си. Ако казусът е подобен, помислете за бъдещето на вашата връзка преди тя да се е задълбочила прекомерно доста.

 10 аргументи за мъжката невярност

6. Отмъщение

Това държание може да бъде породено от засегнатост към всички дами на света: майка, сестра, другарка от детството, колежката от прилежащия офис, началник. Изневярата от възмездие постоянно се случва на хора, които са имали мъчителни прекарвания по време на първата си обич или мъчно са превъзмогнали разлъка с обичана жена.

Сексът с различен сътрудник може да е и тип възмездие за невярност на брачната половинка. Много мъже избират да изневерят, вместо да поговорят и разрешат казуса.

7. Мъжествеността на дамата

Силната и самостоятелна жена може да уплаши мъжа до степен, че той да изневери. Днес доста от актуалните дами избират да се отдадат на кариерата си, към този момент не е извънредно представител на нежния пол да избере типично мъжка специалност. Заради силата на характера и самостоятелното държание, доста мъже асоциират дамите със мощния пол, а секс със личния пол несъмнено не провокира позитивни страсти у мнозина.

Това, за което копнеят мъжете са дами, които желаят да бъдат носени на ръце, да бъдат обгрижвани и обожавани. В подмяна те чакат само превъзходни страсти.

 10 аргументи за мъжката невярност

8. Подражание

Друга психическа причина. Ако мъжът още от дете е ставал очевидец на систематичните изневери на татко си, е доста евентуално в даден миг също да стартира да изневерява. Когато сме дребни нашето семейство е модел за подражателство – децата имат вяра, че всичко, което най-близките им хора на света вършат е вярно.

Причина да кривне от правия път може да се окаже и брачният партньор на наша другарка – откакто той може, за какво аз да не мога? Ситуацията може да се утежни, в случай че брачната половинка е наясно, само че си затваря очите за държанието на мъжа си.

9. Високи равнища на тестостерон

Ето и една чисто физиологическа причина, която може да докара до невярност. При мъжете с високи равнища на тестостерон желанието за секс е няколко пъти по-голямо от естественото. Ако обичаната жена не може да задоволи неудържимия полов вкус на брачна половинка си, е доста евентуално той да стартира да се озърта встрани, с цел да облекчи напрежението.

Да, такова държание наподобява доста близо до примитивното, само че даже мъжете, осъзнали казуса с неудържимия си нагон, мъчно съумяват да се оправят с него.

 10 аргументи за мъжката невярност

10. Обвиненията в невярност

Патологично ревностните дами постоянно са склонни да упрекват мъжете си за несъществуващи прелюбодеяния. А както знаете, в случай че на човек непрестанно му се повтаря, че е неприятен, в избран миг той настина ще стане подобен. Така се случва и с неоснователните обвинявания в невярност.

Най-често това се случва, когато брачната половинка не получава задоволително внимание от брачна половинка си. Подобно държание от страна на брачната половинка също по този начин може да е знак за по-дълбоки и скрити спорове в връзките.

Разкриването на истината за една невярност може да унищожи даже най-силните и постоянни взаимоотношения, а единствено доверието и любовта могат да бъдат основата на едно щастливо семейство.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР