Пред Тhe Insider той казва, че в растителната банка никога

...
Пред Тhe Insider той казва, че в растителната банка никога
Коментари Харесай

Генетичната банка за растения в Украйна е пострадала от бомбардировки

Пред Тhe Insider той споделя, че в растителната банка в никакъв случай не е имало военно наличие, само че постройката в освободения Харков е била атакувана непосредствено, за да се унищожи научната институция, която е една от най-богатите по рода си в света.

Като един от най-големите производители на селскостопанска продукция в света, Украйна от десетилетия поддържа своя генетична растителна банка - една от единствено няколкото сходни институции в света, чиято цел е при естествени катаклизми да обезпечат семенен материал за възобновяване на земеделските култури в цялото им разнообразие.

В сбирката си научната конструкция е съхранявала над 160 хиляди сорта и хибриди на аграрни култури от цялостен ​​свят, в това число семенен материал от неповторими остарели типове. Първоначално се смяташе, че всичко е унищожено, само че след щателна инспекция, през днешния ден Сергей Авраменко разгласи, че са изгубени " единствено " към 20 000 - 30 000 мостри, готови за засяване, които обаче са възстановяеми. Резерви с скъпите остарели...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР