Пред следващата година България ще разполага с 804 млн. лева

...
Пред следващата година България ще разполага с 804 млн. лева
Коментари Харесай

България с 804 млн. лв. през 2021 година евросредства за справяне с последиците от пандемията

Пред идната година България ще разполага с 804 млн. лв. от инструмента REACT-EU за справяне с последствията от пандемията, разгласи вицепремиерът на днешното държавно съвещание. Министерският съвет утвърди финансовото систематизиране за 2021 година на средствата по оперативните стратегии 2014-2020 година, които ще бъдат обезпечени посредством новия инструмент на Европейския съюз за превъзмогване на рецесията, подбудена от пандемията.
Вицепремиерът Томислав Дончев посочи, че в допълнение европейско финансиране досега за справяне с последствията от рецесията или за съкращаване на пандемичните опасности не е постъпвало. „ Всички средства се обезпечават за сметка на препрограмиране или преместване на средства от обичайни цели от едни Оперативни стратегии в двата съществени инструмента, които ни оказват помощ да се оправим с рецесията. Това са Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “ и „ Иновации и конкурентоспособност “, добави Дончев.
 Ваксинационният проект против COVID-19 подготвен още на следващия ден? Ваксинационният проект против COVID-19 подготвен още на следващия ден?
„ До четвъртък Министерство на здравеопазването ще създаде Национален проект за имунизиране против Covid-19. Този проект ще бъде пред...
Подкрепата по REACT-EU се разпределя в два транша с бюджетите на Европейски Съюз за 2021 година и 2022 година, като средствата за страните членки за 2022 година ще бъдат избрани през есента на идната година. През 2021 година за България ще бъдат финансирани ограничения за поддръжка на вложенията в артикули и услуги за здравно обслужване, капиталова поддръжка за дребни и междинни предприятия, схеми за претовареност и поддръжка за независимо заети лица. Предвидени са и средства, с които ще бъде удължен планът по Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР