Пред Съдебната палата в София и в присъствието на своя

...
Пред Съдебната палата в София и в присъствието на своя
Коментари Харесай

Лидерът на ”Боец” доказа с документи, че е незаконно подслушван. Подслушвани са политици, дипломати, журна...

Пред Съдебната палата в София и в наличието на своя юрист Методи Лалов той показа съобщение от Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства от 3 агуст 2023 година С документа Георгиев е осведомен, че е бил непозволено подслушван и наблюдаван в интервала 22 юли 2020 година - 22 ноември 2020 година Това е станало по искане на към този момент закритата профилирана прокуратура и с позволение на също към този момент закрития профилиран углавен съд. От бюрото показват, че неправомерността на употребяваните по отношение на Георгиев СРС-та се състои в това, че в настояването липсват каквито и да е данни и доказателства за закононарушението, за което са поискани и получени разрешенията за подслушване и следене.

Лидерът на " Боец " сподели и документи от оперативната разработка на Държавната организация " Технически интервенции " (ДАТО), която е под кодовото " БОЕЦА ". От нея ставало ясно да вземем за пример, че са подслушвани диалози на Георгиев с публицисти, в това число на два пъти с хора от Франс прес, както и от " Бивол " и " Бърд ". Той уточни избран интервал, в който е имал 12 диалога, само че оперативният служащ, който е правил подслушването, е свалил и анализирал само 5 и всички са с публицисти.

 

От създаването излиза наяве, че са следени неговите телефони, приложенията, електронните му пощи. Георгиев разгласи, че е уведомил стотиците хора, с които е приказвал в този интервал, с цел да им каже, че и те са били обект на нелегално подслушване. " Сред тях има и партийни водачи като Христо Иванов и Ивайло Мирчев ", сподели Георгиев. Сред следените му връзки са и такива с дипломати от 5 посолства и с неговите юристи.

 

Той описа и за документ от подслушан негов диалог с журналистката Люба Кулезич, в който се уговарят за негово присъединяване в предаването й. Оперативният служащ е свалил записа с роман по какъв начин шефът на " Боец " е споделил, че ще върви на съответна дата на място по газопровода " Турски поток ", по какъв начин щял да прави акции, да разпъва палатки и други

" Ще заведем в границите на 15 дни искова молба за обезщетение за вредите от непозволеното потребление на СРС по отношение на Георгиев ", разгласи неговият юрист Методи Лалов. " За страдание, ще платят данъкопплатците за противозаконните дейности на тогавашните ръководещи ", уточни още той. В този интервал управляваше последното държавно управление на Бойко Борисов.

Copy
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР