Пред Резников формулира и надеждата си, че до края на

...
Пред Резников формулира и надеждата си, че до края на
Коментари Харесай

Украинският министър на отбраната: Украйна се нуждае от незабавни доставки на оръжие от западните си съюзници

Пред Резников формулира и вярата си, че " до края на годината " Киев ще получи изтребители Ф-16, чрез които украинските сили ще имат опцията да се опълчват на съветската въздушна мощност. Според мнението на министъра огромното контранастъпление " ще докара до ново евакуиране на руснаците от наши територии ".

 

В по-ранно изявление за Ройтерс основният дипломатически консултант на украинският държавен глава Игор Жовква показа, че мирният проект на Киев е единственият вид да се постави завършек на войната на Русия в Украйна и времето за посреднически старания е минало, добави той.

 

" Украйна няма интерес от преустановяване на огъня, което включва съветските териториални придобивки, и желае осъществяването на своя кротичък проект, който планува цялостното евакуиране на съветските войски ", посочи президентският консултант. Русия пък съобщи, че е отворена за мирни договаряния с Киев.

 

Но сложи акцентиране върху това всички диалози да се базират на " новите действителности ", т.е. анексирането на украински провинции.

 

Припомняме, че през миналите няколко месеца Украйна отблъсна серия от мирни начинания от Китай, Бразилия, Ватикана и Южна Африка. Въпреки напъните на президента Зеленски Киев не съумява да завоюва на своя страна Глобалния юг - Латинска Америка, Африка и огромна част от Азия - където Русия влага дипломатически старания от години.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР