Пред писателят Захари Карабашлиев, който през ноември 2022 г. на

...
Пред писателят Захари Карабашлиев, който през ноември 2022 г. на
Коментари Харесай

Личностите в Народния театър нямали значение. По-тоталитарно нещо чували ли сте?

Пред писателят Захари Карабашлиев, който през ноември 2022 година на Народния спектакъл, разяснява конференцията на шефа Васил Василев, дадена до момента в който протестиращи поради

 " Да подредим страната ": Директорът на Народния спектакъл разгласи, че го избавя и няма да подаде оставка

Васил Василев стартира конференцията с думите: " Време е да си оправим страната! ". Това работа на шефа на Народния спектакъл ли е? Това е толкоз неуместно. Очевидно този човек има политически упоритости , които сега упражнява в дребната конструкция, която ръководи - театъра....

От конференцията на Василев чух една безредица на изрече му.

Директорът на Народния спектакъл " Иван Вазов " Васил Василев бере плодовете, които е посял.

Чух през днешния ден извънредно неприятното изречение, че личностите нямат значение, а значение има Народният спектакъл. По-тоталитарно изречение от това чували ли сте? Аз от дълго време не бях. Това е властническият модел - личността няма значение.

После го чух да споделя, че би трябвало да гледаме за общия морал на нацията, а не за персоналния. Що за нелепост е това? Моралът е постоянно персонален. Народният спектакъл е общ брой от персони, които го вършат.

 Васил Василев: Личностите в националния спектакъл не значат нищо, националният спектакъл значи Васил Василев: Личностите в националния спектакъл не значат нищо, националният спектакъл значи

 Опашката (твърди корици)С код 10Dnevnik получавате най-малко 10% отстъпка
Проблемът в театъра беше мениджърски. Имам персонален грях, че одобрих най-лековерно и с отворено сърце един човек. Да, прелях престижа си към неговата кандидатура за шеф на Народния спектакъл " Иван Вазов " . Аз съм казвал значително положителни думи. Очевидно съм бил измамен.

Василев не устоя първото тестване. Това беше първото, което се случи в този Народен спектакъл, и той можеше да го преодолее с приказка, със състрадание, с човешко подхождане към казуса. И по този начин трябваше да стане, не трябваше да се стига дотук.

Цялото изявление чуйте в

Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР