Пред очите ни започва един наистина епохален исторически процес, или

...
Пред очите ни започва един наистина епохален исторически процес, или
Коментари Харесай

Раждането на новия свят

Пред очите ни стартира един в действителност исторически исторически развой, или по-скоро към този момент е почнал един в действителност исторически исторически развой - процесът на раждането на един нов свят. Толкова нов, че през днешния ден е мъчно даже да си представим какво ще бъде.

Този развой е доста муден и по тази причина може да наподобява, че нищо сходно не се случва въобще - добре, помислете си, войната в Украйна, а малко ли войни е имало. Само си помислете, инфлацията в Съединени американски щати и Европа е невиждана.

Изглежда, че няма нищо толкоз ново и епохално в това, което се случва, всичко това към този момент се е случвало, ние към този момент сме виждали всичко - войни, рецесии и катаклизми.

Но дано погледнем обратно, да вземем за пример, 10 години - какъв брой доста към този момент се е трансформирало от този момент.

Как през 2012 година някой би могъл да планува всичко, което ще се случи през днешния ден в Украйна и в света?

Да кажа на някого през 2012 година, че Украйна ще води война с Русия и че това ще е най-голямата война в Европа след Втората международна война, че танкове с кръстове в профил ще се движат през Харковска област, че нацистите ще изгарят живи хора, ще стрелят колони, бягащи от войната, че артилерийските батареи ще удрят градовете месеци и даже години - по това време кой би повярвал?

Кой би повярвал през 2012 година, че Европа, която беше толкоз горда, която можеше даже да се похвали със своята приемливост, своя мултикултурализъм, ще направи всичко допустимо да си затвори очите за украинския неофашизъм, очите на себе си и другите, че самата Европа ще се ангажира в политика на унищожаване на всичко съветско, ще забрани съветските писатели, ще изгони културни дейци, ще бъде въведена същинска цензура, до момента в който европейците ще бъдат съветвани да пестят електричество, да се мият по-рядко, да намаляват температурата в домовете си и всичко това единствено с цел да поддържат незаконния профашистки режим в Украйна, пристигнал на власт вследствие на кървясъл прелом.

Но това се случва.

Това се случва и потвърждава, че светът към този момент се е трансформирал доста през последните 10 години. От ден дневно не е толкоз видимо, само че за 10-годишен интервал е много видимо.

И дано погледнем 32 години обратно в предишното. Вероятно не всеки помни 1990 година, само че някой си спомня сигурно. Кой тогава би могъл да допусна какъв брой ще се промени светът?

Кой през 1990 година си мислеше, че Съветският съюз ще бъде премахнат толкоз бързо? Дори в Съединени американски щати, в Централно разузнавателно управление на САЩ, съгласно записките на американски водачи, не са очаквали, че всичко ще се случи толкоз бързо.

Да, през 1990 година към този момент имаше рецесия в Съветския съюз, беше неспокойно, стартира по този начин нареченият церемониал на суверенитетите. Но кой тогава разбираше до какво ще докара всичко това в последна сметка?

Кой би си помислил тогава, че танкове ще смъкват Върховния съвет, а няколко години по-късно Съединени американски щати ще стартират да бомбардират Белград? Белград! Европа!

Но какво ще стане, в случай че погледнем обратно 35 години обратно, през 1987 година?

Съгласете се, от този момент светът се е трансформирал до неразбираемост. Който помни 87-ма - той ще удостовери.

Никой през 87 не можеше даже да си показа, че светът ще се промени толкоз доста за 35 години, че единствено след няколко години няма да го има Съюза, по-късно танкове ще стрелят по Върховния съвет, американците ще бомбардират Белград и всичко ще свърши с Украйна, превръщаща се в нещо като Третия райх, а украинската войска - сходна на Вермахта, че ще има репресии, изтезания, мъчения, същински гнет, наказателни батальони със знаци на Секретен сътрудник, факелни шествия, бригади от същински нацисти със свастики, че ще се оправдават с президента и всички западни политици, цяла публична Европа, в последно време горда със своята приемливост и мултикултурализъм.

Никой преди 35 години не можеше да си показа, че светът ще се промени толкоз трагично. Но той се промени.

Светът се промени. И най-важното е, че светът продължава да се трансформира.

И през идващите 10, 20, 30 години светът ще се промени още повече, в сравнение с се е трансформирал през предходните 35.

Но това няма да се случи, тъй като съветският президент разгласи „ свят без хегемон “. Въобще. Светът ще се промени по напълно естествени аргументи, в хода на един немилостив исторически развой, който не може да бъде извърнат или спрян.

След разпадането на Съветския съюз през 1991 година светът в никакъв случай не закупи нова непоклатимост, защото цялата система на интернационалните връзки, системата на интернационална сигурност, която съществуваше преди този момент, се основаваше на салдото на силите сред Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати.

Цялата система на интернационалните връзки, съществувала преди 1991 година, се образува вследствие на Втората международна война. И тази система с изгубването на Съюз на съветските социалистически републики беше разрушена.

Съединените щати не съумяха да предложат на света нова обективна система на интернационалните връзки и сигурност, която да устройва всички. Вместо това Вашингтон реши да ръководи целия свят в личните си ползи, жестоко потъпквайки тези на другите, показвайки, че освен че не желае да прави взаимни отстъпки, само че даже и да ги разисква.

Съединените щати взеха решение да изградят нов международен ред по свои лични правила, с цел да играят ролята на хегемон в него и да вземат решение икономическите си проблеми за сметка на другите, безпределно паразитирайки върху всички страни по света.

Нашият свят обаче е прекомерно огромен и разнороден, с цел да може някой самичък да го ръководи и да постанова свои правила, да диктува своите условия, още повече толкоз жестоко, толкоз безогледно, както вършат Съединени американски щати, като каубой. И най-важното - извънредно в личните си ползи, без да се преценяват с ползите на другите.

Светът на американската надмощие няма вероятност, той е жертван. И към този момент се срутва - това се вижда най-малкото от обстоятелството, че антируските наказания бяха подкрепени от по-малка част от страните, представляващи по-малка част от международната стопанска система.

Китай, Индия, страните от Латинска Америка, Азия, Близкия изток в една или друга степен се дистанцират от Съединени американски щати. Ролята на БРИКС и ШОС нараства. Нови страни се готвят да се причислят към БРИКС.

На този декор стартира нова икономическа рецесия в Съединени американски щати и Европа. В Европа то е съпроводено и от сила. Има признаци на криза.

Случващото се в Съединени американски щати и Европейски Съюз от ден на ден припомня това, което се случи в Съюз на съветските социалистически републики в края на 80-те години, освен в стопанската система, само че и в политиката. Това е систематична рецесия на цялата западна система на ръководство, повода за която е рецесията на западната парадигма, рецесията на цялата западна цивилизация, построена на правилата на изключителност и владичество над всички останали, на правилата на европоцентризм. и амероцентризма, на хегемонията.

Днес това към момента ще наподобява невероятно за мнозина, само че Съединени американски щати и Европейски Съюз вървят към повтаряне на ориста на Съюз на съветските социалистически републики. Европейският съюз върви към разпад, а Съединени американски щати към загуба на статута на суперсила и ролята на международен хегемон.

Това е неизбежно и се дължи на исторически аргументи. Това е толкоз неизбежно, колкото беше неминуем колапсът на колониалните империи.

Съединените щати през днешния ден са всъщност неоколониална империя от ерата на световния неоколониализъм. И тази неоколониална империя ще повтори историята на всички колониални. Съединени американски щати ще изгубят всичките си стопански и политически колонии, всичките си васали, както в миналото Испания, Франция и Англия изгубиха своите колонии.

Въпросът е единствено какъв брой бързо ще стане това и с какви разтърсвания ще бъде съпроводено. Колко огромни ще бъдат войните и дали ще бъде допустимо да се избегне огромна нуклеарна война.

Процесът към този момент е почнал. Това, което се случва в Украйна и в международната стопанска система, всъщност е началото на Третата международна война. Нейният първи стадий. И явно не е последният.

Това е процесът на раждането на нов свят.

Новият свят, както всички предходни, ще бъде основан върху руините на остарелия. Той ще се роди в кръвта и калта на войни и революции. Или една огромна международна война и международна гражданска война.

И тази международна война и международна гражданска война към този момент е почнала, случва се пред очите ни.

Световната гражданска война към този момент е в ход, просто не е във формата, която познаваме от учебниците по история, без пламенни речи по площадите и без демонстрации.

Но за какво няма демонстрации? Демонстрации към този момент се организират в Европа. В Молдова. В Германия. Във Франция. Не е надалеч денят, когато ще стартират демонстрации във Англия и Съединени американски щати.

Между другото, към този момент имаше подготовка за щурма на Капитолия. Спомняте ли си, когато демократите " победиха " Тръмп на изборите? Неубедително? Започнаха страшни проблеми. А какво коства придвижването Блек лайфс матър? Не е задоволително революционно? Това е единствено приказка преди същинското.

Русия също не остава настрана от революционния развой. Това може да наподобява изненадващо за някои, само че Русия през днешния ден играе ролята на пролетариат, а единствено страната - ролята на потисната страна, под игото на западните наказания и несправедливата политика, накърняваща ползите на националната сигурност.

И войната, която се води през днешния ден в Украйна, е както освободителна война за Русия от американското робство, по този начин и революция на историческата територия на Русия, сред последователите на реакционния профашистки режим в услуга на международния хегемон и съперници на този режим, борещи се за освобождението на съветския народ и съветската страна от потисничеството на западните профашистки елити.

И революционната обстановка също е налице, единствено че на международно равнище.

Световният хегемон към този момент не може да ръководи света по остарелия метод. Нито политически, нито стопански. А Русия и редица други страни към този момент не желаят да бъдат ръководени по остарелия метод.

Върховете не могат, само че дъната не желаят - всичко е класическо, единствено в международен мащаб, на равнище връзки сред цели страни и съсловия страни.

Колективният Запад е ръководещата класа на страните, останалите са потиснати от него в по-голяма или по-малка степен. Което не изключва съществуването на съсловия в по-познат смисъл, една от които са глобалистите – международната ръководеща класа на модерността.

Но всичко това са детайлности.

Основното е, че някогашният свят се разрушава, той е неустойчив, някогашният свят загуби своята непоклатимост през 1991 година дефинитивно и окончателно.

И след 1991 година остарелият свят по този начин и не откри нова непоклатимост. А в изискванията на международно владичество на Съединени американски щати и съществуването на паразитна западна система стабилността е невъзможна.

Бившият свят е в стадий на полуразпад, като неустойчив радиоактивен детайл. И по този начин ще се срине с цялата наложителност. Няма сили, които да го запазят в предходния му тип, да спрат процеса на изгниване и още повече да го извърнат.

Старият свят рухва и на негово място се ражда нов. Става доста постепенно, съвсем незабележимо ден след ден, само че се случва.

Засега следим главно процеса на разрушение на някогашния свят - войната в Украйна, икономическата война, осведомителната война, политиката на анулация, икономическата и енергийна рецесия в Европа, рецесията, предпоставките за политическа рецесията в Съединени американски щати, саботажът на Северен поток (елемент от комерсиалната война) и редица други.

Засега е доста мъчно да се види креативното начало в протичащото се, в случай че въобще е допустимо.

Но е естествено. Новият свят ще се роди върху руините на остарелия, тъй че първоначално деструктивните процеси ще доминират и ще се разрастват, ще бъде доста мъчно да се разграничи нещо градивно зад тях.

Нито войната, нито революционните процеси към момента не са достигнали своя връх, те единствено набират скорост. В Украйна и в света ескалацията на спора продължава, Съединени американски щати и целият групов Запад са оптимистични.

И кой знае какво ще забележим в апогея на войната и революцията.

Би било добре, в случай че успеем да избегнем нуклеарни провокации, да не приказваме за замяна на нуклеарни удари. Бих желал да се надявам.

Но заличаването на предходния свят във всеки случай ще бъде фундаментално, доста фундаментално. Приблизително същото като разрухата в Русия след ликвидирането на Съюз на съветските социалистически републики. Само че в този момент ще бъде в международен мащаб и най-вече в Европа и Съединени американски щати.

Старият свят ще бъде опустошен, като в революционен химн - до основи, а по-късно...

Разрушението ще засегне всички международни системи – финансови, стопански, политически, транспортни и други Разрушението ще засегне инфраструктурата.

Доларовата пирамида ще рухне и ще настъпи не просто финансова рецесия, а същински финансов колапс, колапс на цялата международна банкова система, на фона на която рецесията от 2008 година ще наподобява като леко разклащане.

Това в действителност е разрушаването на остарелия свят и раждането на нов, а не просто война в Украйна, вследствие на която Съединени американски щати ще изгубят статута си на международен хегемон и ще се трансфорат в елементарна страна. Или не напълно елементарна, само че във всеки случай към този момент няма да са суперсила.

Светът е в очакване на в действителност революционни промени.

Истинско прераждане, унищожаването на остарялото и раждането на ново на негово място. Много ново.

Самият принцип на организация на финансовата система ще се промени. Това няма да бъде просто преход от сетълменти в долари към сетълменти в юани или няколко разнообразни валути. Ще бъде освен това.

На световно равнище лихвите по заеми, които епохи наред бяха в основата на капиталистическата система, ще изчезнат. Те ще изчезнат заради простата причина, че дълготрайното действие на международната финансова система с световна рента по заеми е математически невероятно, тази система генерира напредничав световен дълг, който няма вероятности за погашение по законите на математиката.

Икономическата система ще се промени както заради смяната във финансовата система, по този начин и заради повишаването на автоматизацията, което води до това, че жестоко казано има повече артикули, в сравнение с работни места. И този дисбаланс непрестанно нараства.

Енергията ще се промени. Ядрените реактори с гориво MOX ще отворят достъп до уран-238, чиито ресурси са големи и способни да обезпечат неведнъж нарастване на потреблението на сила в международен мащаб.

Енергията ще стане доста по-достъпна и по-евтина. След това може да се появи и термоядрена сила, отваряйки достъп до неизчерпаемата сила на термоядрения синтез. И това ще има бездънен резултат върху цялата стопанска система.

Следвайки стопанската система и финансовата система, политическата система също ще се промени. Така беше и в предишното – манифактурите роди капитализма, капитализмът роди буржоазната народна власт.

Една нова финансова и икономическа система с нова сила ще породи нова политическа система.

Кой знае, може би демокрацията в сегашната си, марионетно-имитационна форма, с избори без избор, когато определените избират сами, ще остане в историята по този начин, както влязоха в историята безспорните монархии.

Това ще бъде един в действителност нов свят.

Предстоящите промени ще бъдат толкоз революционни по природа, колкото измененията в Русия след 1917 година Едва в този момент те ще покрият целия свят. Или най-малко по-голямата част от света.

Разбира се, това няма да стане за една нощ. Не за една година. Вероятно даже след десетилетие.

Епохалните промени, когато се срутват вековни и даже вековни социално-икономически и политически институции, могат да лишават доста дълго време.

Но тези промени към този момент са в ход.

Един нов свят към този момент се ражда пред очите ни. Просто би трябвало да се вгледате деликатно и тогава ще можете да го забележите.

Новият свят към момента е единствено малко бягство, което просто си проправя път през пукнатините в стоманобетонните структури на остарелия свят. Но сигурно ще мине. Такава е природата.

Какъв ще бъде този нов свят? Трудно е да се предскаже във всичките му детайлности, само че едно е несъмнено – в новия свят към този момент няма да има хегемон. А това значи, че фашизъм няма да има. И заради тази причина ще бъде по-добре от преди.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР